söndag 12 augusti 2018

Cecilia Larsson Kostenius: Gudarnas Skymning

Titel: Gudarnas Skymning
Författare: Cecilia Larsson Kostenius
Sidantal: 324
Förlag: Visto Förlag

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Handling:

Odal, Regina Pål och Svala har avlutat sin träning i Nordanberget. De är nu en del av Eldkungens förtrupp och bildar en enhet som representerar var sitt element, sina olika folkslags element. Jord, eld, vatten och luft bildar en stark gemenskap för att tillsammans ta upp kampen mot det femte elementet, virus. Gruppen får i uppdrag att ta sig till Utmarken där virusgudinnan Oriana härskar och blir starkare. Kommer gruppen att klara av att störta henne innan hon blir för mäktig?

Mina tankar:

Detta är andra boken i serien De Fem Elementen, den första heter De Ursprungliga, läs här vad jag tyckte om den. Det är en direkt fortsättning på första boken så man skall läsa dem i ordning. Det är en fantasyserie som riktar sig till unga vuxna och äldre, den är i sina stunder lite brutal så skulle inte rekommendera den till yngre om man är ok med det.

Fösta boken var som en presentation över de olika huvudkaraktärerna, deras folkslag, världen de lever i och de händelser som lett fram till hur situationen är just nu. Nu när detta är avklarat och man har bakgrunden till världen och karaktärerna så kan andra boken ta fart. Och tar fart är just vad den gör.

Vi kastas rätt in i handlingen och det är spännande med det samma. Om man har glömt lite från första boken så får man med några väl valda förklaringar allt man behöver friska upp sitt minne med. Det händer mycket mera i denna bok än i första.

Vi får uppleva mera om relationerna mellan de olika karaktärerna i den grupp som blivit utvalda att vara förtruppen och som fått axla det stora ansvaret att vara det första slaget mot virusgudinnan. Det är inget lätt ansvar som lagts på ungdomarna och de tvingas att tillsammans ta ansvar och ta svåra beslut på resan gång.

Språket är lätt att ta till sig och medryckande. Handling och miljöbeskrivningarna är målande. Liksom första boken så gillar jag hur de olika folkslagen verkligen formas efter sina element, sättet de lever och hur de hanterar olika saker. Sedan finner man många liknelser med den nordiska mytologin och det gillar jag också då jag själv alltid funnit asatron, med dess olika berättelser, intressant.

En riktigt bra fortsättning på serien och rekommenderar den till alla som har läst första boken, har man inte det så rekommenderar jag den också. Det är en välskriven och spännande serie och det skall bli väldigt intressant att se hur den kommer att utvecklas i nästa bok.

Inbunden Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar