torsdag 29 juni 2017

Elin Niklasson: Med Hjärtat I Halsgropen


Titel: Med Hjärtat I Halsgropen (2015)
Författare: Elin Niklasson
Sidantal: 256
Förlag: Fantasiförlaget

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

Tozan är fjorton år och har levt sitt liv i slottet Högvatten där hans far är general och kungens högra hand. Han får reda på en ondskefull plan som kungen och hans far planerar som kommer att kosta många människors liv. Han flyr med en amulett, som är gjord av en speciell metall som kan fungera som ett vapen, för att varna människorna.

Mina tankar:

Detta är en fantasybok som följer den vanliga mallen med en grupp människor som slår följe på en resa. Men det är inget fel med det. Författaren sticker kanske inte ut med sin handling, men den är fint förpackad och håller sig nära huvudkaraktären istället för att ha ett stort persongalleri, vilket ibland kan bli lite överväldigande i vissa fantasyverk. Språket flyter på bra och är målande. Fast den är mest riktad till ungdomar så finner jag även en hel del vuxet i den också, så om man är äldre och gillar fantasy och vill ha något enklare men ändå välarbetat så kan detta vara något att spana in.

Världen är mörk och det hänger en fara i luften hela tiden från den ondskefulle kungen. Man får reda på saker om världen i den takt som huvudpersonen själv får reda på dem, han har levt hela sitt liv i slottet och inte varit utanför dess murar, så han vet endast det som andra har sagt till honom. Tillsammans med honom får man upptäcka världen.

Det som imponerar mig också är att författaren var endast 16 år när hon skrev denna berättelse. Att redan vid en sådan ung ålder ha ett så bra flyt i språket och att kunna utveckla en historia till en hel bok ser lovande ut för framtiden. Jag kommer absolut hålla utkik efter fler böcker.

Pocket Bokus Adlibris

Följ mig på facebook.
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar