söndag 2 september 2018

Pernilla Ericson: Spåren Vi Lämnar Efter Oss

Titel: Spåren Vi Lämnar Efter Oss
Författare: Pernilla Ericson
Sidantal: 352
Förlag: HarperCollins

Handling:

Flertalet brutala kvinnoöverfall sker längs med gröna tunnelbanelinjen och skräcken sprider sig i Stockholm. Polisen Liv Kaspi tvingas ta ledigt i väntan på en internutredning rörande om övervåld. Hon blir mystiskt kontaktad av en person om visar sig vilja rekrytera henne till ett privatteam som skall just undersöka dessa överfall. Tillsammans med en datahacker och en fixare som rör sig i undre världen försöker Liv få en klarhet i fallet.

Mina tankar:

Detta är Pernilla Ericsons debutbok, det är en deckare och den första i serien om Erla-gruppen. Hon har redan kommit med två till i serien, Jag Ska Finna Dig och När Du Vänder Dig Om.

Det är korta och snabba kapitel. Spänningen och flytet i språket gör att man bara skall läsa ett kapitel till. Handlingen håller i sig hela vägen och man märker att detta är första boken i en serie. Man får klart för sig om de olika karaktärernas bakgrunder, i alla fall en bit, för jag tror att det kan dölja sig mera som man kommer att få reda på längre fram i serien. Jag tror absolut att man skall läsa dem i ordning för att få ut det mesta av handlingen.

Det som driver historien är de starka karaktärerna som utgör gruppen. De drivs alla av en personlig orsak och har satts ihop för att de på något sätt har en gemenskap och erfarenheter, av olika slag, av övergrepp. Kemin mellan de olika personerna fungerar suveränt, de är av väldigt olika världar men ändå finner de ett samarbete som gör dem till en målinriktad grupp. Man fastnade för alla karaktärer i gruppen och man kände för dem alla.

Fast den är skriven som en deckare så märker man även att författaren har en hel del att säga om kvinnors utsatthet. Om att inte kunna vara säker om man går hem ensam en sen natt. Man känner riktigt rädslan som kvinnorna känner och man blir förbannad att tillvaron skall vara så. Den tar även upp om hur öppna och sårbara vi är på nätet, vi lägger ut allt vi gör utan att tänka vem som kan få tag i informationen.

Tyckte boken höll en riktigt hög kvalité när det kom till uppbyggnad i handling och karaktärer samt bra språk. En riktigt bra debut och jag ser verkligen fram emot att läsa de andra böckerna i serien.

Inbunden Bokus Adlibris
Häftad Bokus Adlibris
Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar