måndag 24 juni 2019

Ingrid Remvall: Mord Och Martinis


Titel: Mord Och Martinis
Författare: Ingrid Remvall
Sidantal: 360
Förlag: Bokfabriken 

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket. 

Handling:

Bella jobbar på en eventbyrå, ett drömjobb för många men själv vill hon hellre förändra världen med sin livstilsblogg. Det finns bara ett problem. Ingen läser den. Hennes pojkvän tycker till och med att hon skall lägga ner bloggen och fokusera på viktigare saker, som att skaffa barn. Bara en av alla saker de är oense om. Men när Bella hittar en kändiskock död, naken, insmetad i grädde och med ett pentagram inristad i magen, förändras allt. Efter en utekväll lägger hon upp en bild på liket på sin blogg. När hon inser vilken besökarstorm den genererar får hon en idé: hon skall sätta fast mördaren med hjälp av sina följare! Ju närmare hon kommer sanningen desto djupare dras hon in i ockulta affärer med fara för sitt eget liv.

Mina tankar:

Detta är mitt första möte med Ingrid Remvalls böcker. Hon har tidigare skrivit ungdomsserien Prismagalaxen, tre böcker som om jag förstått det rätt är lite av en blandning av science fiction och fantasy. Utöver den serien har hon skrivit en science fiction, Fjärilarnas Stad, som riktar sig till unga vuxna samt en faktabok, Idésmart. Detta är hennes första roman som riktar sig till vuxna, hon har dock skrivit ytterligare en bok efter denna, Glasfällan, som är en thriller.

Vad är just denna bok för bok då? Jo i grund och botten är det en deckare som men när jag tittar runt på nätet om denna bok så är det många som vill nämna att det är en feelgood och chick-lit och jag skulle absolut säga att detta stämmer. Det är som om Sex And The City möter en modern Kitty som har börjat bloggat.

Alla som vill ha spänning behöver inte bli oroliga när man hör detta för mord och spänning finns i boken och det är kärnan, chik-lit-trenden är som en krydda till detta. När jag började läsa denna bok så hade jag inställningen att detta skulle bli en humoristisk och nästan lite parodi på en deckare, men den inställningen försvann snabbt då jag mötte mer spänning och allvar än vad jag hade trott. Detta var positivt.

Det finns så klart en humor som ligger och puttrar i boken. Under tiden jag läste denna kom jag att tänka på ungdomsböckerna om Dante och Tvärsan, om ingen har läst dessa handlar det om två killar som jagar skumma typer som de får för sig är skurkar, ofta har de rätt. Nu är denna bok inte så tokig men jag ser det mera så att detta är vad som skulle hända om dessa killar växte upp, blev lite mognare, och sattes i en modern värld. För det är nästan så jag ser Bella, hon är en kvinna med tokiga egenskaper. Hon är inte helt i fas med resten av världen men hennes syn på den är underbar, hon går sin egen väg och tänker inte låta någon stoppa henne.

Språket är lättsamt och flyter på riktigt bra. Handlingen tar sig fram stabilt och är lätt att hänga med i. Den är en lättuggad och underhållande bok att koppla av med, bara att slappna av och följa med på resan.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar