söndag 26 november 2017

Dan Brown: Begynnelse


Titel: Begynnelse
Författare: Dan Brown
Sidantal: 520

Handling:

Professorn Robert Langdon har blivit inbjuden, av en före detta elev, till ett evenemang som kommer att avslöja svaret på en stor fråga och kommer att förändra vetenskapen för alltid. Krafter inom religionen motarbetar dock att svaret skall komma fram för allmänheten.

Mina tankar:

Begynnelsen är Dan Browns sjunde bok och femte boken om Robert Langdon en professor inom religiös symbolik. Böckerna om professorn går att läsa oberoende av varandra.

Den börjar med att långsamt bygga upp handlingen. Men ändå är språket snabbt och medryckande. Som vanligt har Dan Brown långa miljöbeskrivningar och delar med sig om historiska fakta om platser och konst. Personligen tycker jag att det vissa stunder blev kanske lite för mycket av det och att det tog bort fokuset på själva berättelsen.

Åt andra sidan så finns det en styrka i hans beskrivningar och det är att de känns riktigt genuina och det märks att han har gjort grundlig research om platserna. Så gillar man detta så är det en bok att läsa då den gör att man blir nyfiken på platserna han beskriver och vet man inte tidigare om platserna är chanserna stora att man kollar upp vad det är han skriver om.

Jag rekommenderar denna till alla som läst Dan Browns tidigare böcker om Robert Langdon. Skulle nog säga att om man inte har läst någon innan så skall man inte börja med denna då jag kände denna var lite svagare än de tidigare och då kanske man inte ger de första böckerna någon chans vilket är synd för de är riktigt spännande och bra.

Inbunden Bokus Adlibris
E-Bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook. eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
 

1 kommentar: