fredag 10 november 2017

Grimm DarkerTitel: Grimm Darker
Författare: Red: Sofi Poulsen
Sidantal: 343

Handling:

De klassiska sagorna från bröderna Grimm har fått nytt liv. Här får man svaren på vad som skulle hända om sagorna fick alternativa slut, slogs ihop eller utspelade sig i en annan tid.

Mina tankar.

Detta är andra boken som Sofi Poulsen har samlat noveller från ett gäng författare. Första boken heter Grimm (läs här vad jag tyckte om den). I Darker har man samlat de lite brutalare och råare sagorna.

Som jag skrev om första boken så är det svårt skriva något sammanfattande om boken när den innehåller så många olika författare. Varje med sitt språk och sina idéer om att bygga upp en berättelse.

Ett Grimm-möte på bokmässan i Göteborg med Sofi Poulsen.
Men helheten sett så gillade jag boken. Det är roligt att se hur en grundberättelse kan bli så olika när författare får fria händer att ändra vad det vill med den. Varje berättelse om t.ex. Rödluvan blir en unik berättelse och påminner sig inte om de andra.

Språket i de flesta är som sagt råare än vad den är i den första antologin. Även så tar den upp mörkare ämnen som t.ex. utnyttjandet av barn. Samt att några är rena skräckberättelser. Alla dessa olika stilar och nyanser av berättelserna gör att det finns något för alla smaker.

Detta var ett roligt och intressant koncept. Att ta en välkänd författares sagor och ge dem sin egen tvist. Sofi Poulsen har redan startat upp för ett nytt projekt. Denna gång skall hon och andra författare ge sig på H.C. Andersens sagor.

Inbunden Bokus Adlibris

Följ mig på facebook.
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar