lördag 8 december 2018

Joseph A. Davis: Markus Av Trolyrien


Titel: Markus Av Trolyrien
Författare: Joseph A. Davis
Sidantal: 385
Förlag: Pärlan Förlag 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket. 

Handling:

Markus vaknar upp på ett sjukhus efter en skidolycka. Vid hans säng står en vacker men egendomlig kvinna, Diomeda. Hon påstår att han är Valariens försvunna prins. Hon för honom till en märklig värld där kläder växer på träd, gräset är blått och man hälsar på varandra genom att spotta. Markus finner sig förvirrad i denna nya värld, men han måste snabbt finna sig och axla rollen som den försvunne prinsen för att rädda landet som hotas av monster.

Mina tankar:

Detta är första boken om Markus en tonåring som hamnar i en främmande värld, det finns två böcker till efter denna. Det är en fantasybok som riktar sig huvudsakligen till ungdomar men även till vuxna som har kvar barnasinnet och vill ha en spännande och humoristisk berättelse att koppla av med.

Språket är lätt att ta till sig och det är som sagt en spännande berättelse som vi får serverad i denna bok. Det händer saker hela tiden och det är en märklig (på ett härligt sätt) värld som har konstiga, enligt våra mått, seder. Man tänker efter lite om att vi troligen har konstiga seder som för oss känns helt naturliga. Är man i lässlukaråldern så misstänker jag att bokens knasigheter faller en verkligen i smaken och man kommer att skratta gott åt vissa händelser. Jag log åt dem själv och kom att tänka lite på Terry Pratchetts Skivvärlden, det är inte lika galet här men det finns.

Då den riktar sig till lite yngre publik så blir det aldrig blodigt våldsamt men det finns äventyr och faror som lurar i denna värld och det håller intresset uppe. Det är en värld som är riktigt påhittigt skapat och den känns rik med alla småbitar av dess historia som vi får ta del av i små bitar tillsammans med Markus som är lika ny som oss i den här världen.

Detta var en riktigt trevlig läsupplevelse och jag vill verkligen läsa de andra böckerna om Markus och hans äventyr i Valarien. Denna bjöd på sina överraskningar då man trodde att det var på ett sätt men visade sig att inte vara helt sant. Är nyfiken på hur detta slutar.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar