tisdag 11 december 2018

Monika Selahn: Brytning

Titel: Brytning
Författare: Monika Selahn
Sidantal: 416
Förlag: Senika Förlag

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

Berit Andersson är Förenade Grönas partiordförande och miljöminister. Hon lever med ett ständigt hot och angrepp från media, även internt inom partiet förekommer tvister. Ett företag ansöker om att starta brytning av uran i en kommun, något som Berit och Förenade Gröna inte vill tillåta. En smutsig kampanj börjar ta sin fart för att företaget skall få sina rättigheter.

Mina tankar:

Detta är Monika Selahn debutbok. På framsidan står det politisk spänningsroman och det är en bra beskrivning av vad för typ av bok detta är. Det är inte en deckare eller thriller i den bemärkelsen att det innehåller våld eller någon annan slags fara. Men det är spännande ändå.

Vi rör oss i politikens korridorer där ett ständigt maktspel pågår. Det talas bakom ryggar och smids planer, mutor förekommer, man läcker till pressen för att smutskasta andra. Allt för att gynna sin egen framgång.

Fokuset i denna boken är just denna gruvbrytning som ett företag vill starta. Man får följa med och se hur det kan gå till när politiker och företag gör allt vad som krävs för att få igenom det som de kämpar för. Vi får följa båda lägren och det är intressant.

När man hör att det handlar om politik så tänker man att nu blir det långtråkigt och krångligt. Men denna boken visar hur det går att göra något komplicerat till något spännande att läsa. Den är välskriven och författaren förklarar på en lagom nivå chargonen som kan förekomma bland politiker och företag när ett beslut skall tas. Denna bok tar politikervärlden och gör som John Grisham gör med sina böcker om advokatvärlden och gör det till något spännande att läsa om.

Spänningen hölls uppe boken igenom och man blev intresserad och ville se hur allt skulle sluta. Har absolut inget emot att läsa mera om politikens värld om den förklaras på detta sätt som föll mig i smaken. Efterspelet i årets val kanske är en bra grund till en bok.


Häftad Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar