måndag 31 december 2018

Kristina Suomela Björklund: Bakom Väggens Dörrar


Titel: Bakom Väggens Dörrar
Författare: Kristina Suomela Björklund
Sidantal: 236
Förlag: Miramir Förlag/Whip Media 

Ett recensionsex från författaren/förlaget, tackar så mycket. 

Handling:

Tindra jobbar på bokförlaget Ödets förlag. Hon har tagit långledigt för att skriva på en bok. Hon bestämmer sig för att återvända till stugan som hon tillbringade somrarna i som barn. I sjön utanför stugan drunknande hennes tvillingsyster när de var fyra år. Vad var det som egentligen hände med hennes syster den sommaren. Vilka är barnen som hon hör bada i sjön och även springer in i stugan? Inga barn är på besök i de andra stugorna. Mörka hemligheter kommer fram i den ljuva sommarn.

Mina tankar:

Detta är Kristina Suomela Björklunds andra bok om bokförlaget Ödets förlag och de personer som jobbar där. Första boken heter Karne – Skriet från vildmarken, läs här vad jag tyckte om den. Denna är fristående då den fokuserar på andra personer än de som var med i första boken, dock så stöter man på karaktärer från första boken så jag skulle rekommendera ändå att man läser den först för att förstå vad de varit med om.

Den första boken i denna serie, för jag misstänker att det kommer att bli en serie av böcker, tog upp om häxjakt och hur det var att leva som kvinna på den tiden. Allt med något mystiskt och övernaturligt över handlingen. Denna bok skiljer sig lite men den stannar kvar i det övernaturliga. Om den första var en historisk intressant berättelse så är denna lite enklare (menar inget negativt med detta) och rakare och mera av en klassisk spökhistoria med allt som den skall innehålla. Det finns det där elementen med röster och skymtar av personer som inte borde vara där, föremål som flyttas, samt att försöka förstå vad det är som spökena vill för att få ro.

Språket är precis som i första lätt att ta till sig och handlingen flyter på bra. Den växlar bra mellan nutid och små bitar ur det förflutna för att i lagom takt lyfta fram vad det är som har hänt i samhället runt sjön. Den fungerar bra i sina mera skrämmande stunder och man lever sig in i berättelsen och kan känna hur det är att vara ensam i stugan och höra ljud av att någon springer i rummet bredvid.

Jag gillar hur karaktärerna växer fram och hur deras relation till varandra uppstår och fungerar. Man känner av det lilla samhället där alla känner alla. Kristina har fått till det riktigt bra med karaktärsuppbyggandet.

Jag rekommenderar denna till alla som vill har lite skrämmande att läsa. Ser framemot och hoppas på att det kommer flera böcker i denna serie. Jag gillar att böckerna skiljer sig lite åt men ändå följer den röda tråden med övernaturligt, skall bli spännande att se vad för typ och stil vi möter i nästa bok.

Häftad Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar