måndag 14 oktober 2019

Sara Bergmark Elfgren & Karl Johnson: Vei Bok 2


Titel: Vei: Bok 2
Författare: Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson
Sidantal: 224
Förlag: Kartago

Handling:

Vei har gjort sina gudar stolta. Hon är deras obesegrade förkämpe i meistarileikir. Men det brutala gladiatorspelet är långtifrån över och det blir allt svårare att skilja vän från fiende. Till slut står Vei inför ett avgörande val. Vad är värt att slåss för? Och hur mycket är hon beredd att offra?

Mina tankar:

Detta är andra och avslutande boken om kämpen Vei. Det är en serieroman skriven av Sara Bergmark Elfgren och ritad av Karl Johnsson.

Jag läste första boken för ett tag sedan och blev tagen av den. Jag hade inte tidigare läst direkt någon serieroman så jag visste inte riktigt vad att förvänta mig. Det var ett riktigt bra djup i handlingen och den var spännande. För att inte tala om bilderna och sättet man har gjort för att föra handlingen framåt.

Det var en självklarhet att jag bara måste läsa andra boken också. Så när jag var på bokmässan för några veckor sedan så passade jag på att lyssna på Sara och Karl när de pratade om serien samt att jag införskaffade ett signerat ex av denna bok.

Och nu har jag läst den. Innan jag började läsa den så var jag lite orolig att jag blåste upp mina förväntningar så mycket att jag skulle bli besviken. Men efter bara några sidor in i boken så kände jag att detta var minst lika bra som första boken och måste nog hålla med andra som sagt att del två är till och med ännu bättre.

Man kommer in i handlingen med det samma, det är en direkt fortsättning på första boken så man skall ha läst den innan man ger sig på denna. Det är en spännande värld som Sara och Karl har skapat, jag gillar att man får en liten annan syn på asagudarna och sättet de agerar på för det är inte den helt vanliga synen om gudarna som vi får här. Mitt bland allt detta episka med gudar så finns det en jordnära del också som griper tag i en.

Även i denna så är det en del riktigt genialiska idéer man har använt i bilderna för att föra berättelsen vidare. Det är även en del nya saker som man inte såg i första boken så jag tror att de har vridit upp sina förmågor ytterligare några steg när de gjorde denna delen.

Boken har en del vändningar som man inte såg komma, skall inte ta upp dem för att förstöra för andra som vill läsa den. Det är en riktigt adrenalinsprutande avslutning på berättelsen och den var så spännande att jag inte kunde sluta läsa den fören sista sidan var utläst.

Det är den avslutande delen och den knyter ihop handlingen på ett bra sätt. Boken sparar inte på några känslor alls och återspeglar dem så bra, det är en riktig berg- o dalbana i känslor och man känner sig helt tagen när man läst boken. Jag hoppas på att vi kanske någon gång i framtiden får besöka denna värld igen på något sätt, chansen kanske inte är så stor, men man kan alltid hoppas på något mera. 

Tidigare omdömen om författarna:

Vei: Bok 1

Sara Bergmark Elfgren

Engelforstrilogin (Tillsammans med Mats Strandberg)
*Cirkel
*Eld
*Nyckeln
Norra Latin

Inbunden Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur   
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar