måndag 4 april 2022

U P Enna: Den åttonde dimensionen

Titel: Den åttonde dimensionen
Författare: U P Enna
Sidantal: 361
Förlag: Ebes Förlag

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Himmel eller helvete? Anton hade inte funderat på hur det skulle vara efter döden men nu låg han med slutna ögon och försökte känna och minnas. Inte kunde den lätta brisen och den friska luften vara helvetet? Väl?

Antons unga liv tar en oväntad vändning när allt ser som mörkast ut. Sofias livlösa kropp svävar som en vålnad framför hans inre syn. Hade han tagit hennes liv? I så fall ville han inte leva längre.

I en annan dimension hotar mörka krafter att förgöra Mittel. Neradel har en våghalsig plan för att rädda sin dimension - för att lyckas med det måste han ta hjälp från sitt tidigare liv - men inget blir som han tänkt. Flera personer blir plötsligt indragna i den virvlande jakten på dimensionernas hemlighet.

Mina tankar:

Detta är, om jag inte misstar mig, författarens debutbok och det är den första delen i serien Mittel. Den kom ut 2016 och andra boken, som heter De dödas själar, kom ut 2018.

Det är en fantasybok, om man skall placera den i någon undergenre så skulle jag säga att det är en portalfantasy. Den riktar sig först och främst till äldre ungdomar och unga vuxna, men passar bra till äldre också.

Till en början så händer det saker som känns rätt så förvirrande, det är inte att det är dåligt berättat eller beskrivet, så det är inget negativt. Det händer oförklarliga saker som till en början inte får sina förklaringar för oss läsare eller de centrala karaktärerna. Men ju längre in i handlingen som vi kommer så faller bitarna mer och mer på plats bilden blir allt klarare.

När det kommer till handlingens uppbyggnad så finns det en del av de klassiska elementen som känns igen från fantasygenren. Vill inte avslöja något av handlingen men den trogne läsaren av genren kommer att se dem. Samtidigt så tycker jag också att författaren mixar in egna element i handlingen som gör att det inte känns som någon kopia eller standardmall.

Under resans gång så hinner den, förutom att bjuda på en spännande handling, beröra en del olika ämnen som är lite av grundpelare i livets resa. Det är ämnen som rör familjen, vänskap, kärlek och sorg i olika former.

Språket flyter på bra och jag tycker att författaren har skapat en bra grund till sin värld, det är en del bra koncept som jag misstänker att författaren kommer att bygga vidare på i kommande böcker. Boken har ett avslut men den lämnar kvar sig något som hintar om att det finns mer att berätta och en andra bok finns ju som sagt redan utgiven.

Slutsummans blir en härlig läsning om man är intresserad av genren. Det skall bli intressant att se vart författaren tar handlingen i nästa bok.

Inbunden Bokus
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar