måndag 23 maj 2022

Louise Björnlund: Dödsängeln

Titel: Dödsängeln
Författare: Louise Björnlund
Sidantal: 316
Förlag: Björnlunds Förlag

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Skärgårdsguiden Kina Bergsmed har fått uppdrag att delta i säkerhetsteamet under ÖTILLÖ, VM i Swimrun. Deltagarna ska ta sig över och mellan 26 öar, från Sandhamn till Utö i Stockholms skärgård. När en av de tävlande fångar hennes uppmärksamhet vid södra delen av ön Långbäling förstår Kina att något hänt. Ingen av de tävlande skulle frivilligt avbryta så nära målgång. Sjöpolisen är snabbt på plats, men det fasansfulla är redan ett faktum. En tävling som Kina Bergsmed aldrig någonsin kommer att glömma. Aldrig någonsin.

Mina tankar:

Detta är författarens fjärde deckare om skärgårdsguiden Kina Bergsmed som hjälper polisen med fall där hennes kunskap om skärgården kommer till nytta. De tidigare böckerna heter Marionetten, Jazzkatten och Mentorn.

Boken är fristående så man behöver inte ha läst de tidigare böckerna för att kunna hänga med i handlingen. Fast är man som mig som vill följa karaktärerna från starten så skall man absolut välja att läsa den i rätt ordning, man får då en röd tråd om de olika karaktärernas liv.

I de tidigare böckerna så har det varit att polisen har kontaktat huvudkaraktären för att ta hjälp när det kommer till fall som hänt i skärgårdsområdet som hon är guide i. Denna gång ramlar hon över ett fall när hon är volontär som en i säkerhetsteamet till ett simlopp.

Språket är lätt att ta till sig och det är en spännande handling som författaren målar upp, samt en bra känsla för miljön. Man känner riktigt att man befinner sig i skärgården samt den intensiva känslan i tävlingen som pågår mixat sedan med brottet och upplösningen knyter ihop allt bra.

Det är korta kapitel och intrigen byggs upp genom att handlingen ibland hoppar bakåt i tiden för att lägga mera djup bakom karaktärerna. Man kanske anar hur allt ligger till under resans gång, men ändå känner man sig aldrig helt säker fören alla kort visas. Författaren har fått till en klurig intrig som håller en på tå.

Rekommenderar den till alla som vill koppla av med en spännande berättelse som bjuder på både miljö och intriger som suger in en i handlingen. Det är en bra mix av att bara följa med i handlingen samtidigt som det finns en klurig och finurlig touch i den.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Marionetten (Skärgårdsmorden #1)
Jazzkatten (Skärgårdsmorden #2)
Mentorn (Skärgårdsmorden #3)

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar