lördag 30 juni 2018

Hans Olsson*3
Titel: Ett Steg Åt Andra Sidan
Titel: Filmvisning På Salong Rentzo
Titel: Papperssvalan
Författare: Hans Olsson
Förlag: Zakuli Förlag 
 
Recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

Ett Steg Åt Sidan - I framtiden har man upptäckt ett nytt sätt att resa på, man reser i dimensioner till andra ställen. Personer börjar dock att spårlöst försvinna och Liio är en av de försvunna.

Filmvisning På Salong Rentzo - En biosalong erbjuder en helt unik filmupplevelse. Du träder in i filmen som om du själv vore där.

Papperssvalan - En peson hittar en sida på nätet som har utförsäljning på piller som ger dig diverse superkrafter. Han köper några burkar som skall ge honom förmågan att flyga. När han väl får dem så ger e inte riktigt samma effekt som förväntat, istället för att kunna flyga så kan han hoppa riktigt högt. Han blir superhjälten Papperssvalan.

Mina tankar: 
  
Har läst tre e-noveller av Hans Olsson som tidigare har skrivit fantasytrilogin Elementstenarna, pokerthrillern King's Hope (läs här vad jag tyckte om den),  novellsamlingen Främling. Inkräktare och medverkat i ett antal antologier med andra författare. Samt den kommande boken Museion.

Ett Steg Åt Sidan - Det är verkligen en intressant värld som målas upp i denna berättelse. Fick en liten noir-känsla i språket och handlingen om hur huvudpersonen letar efter Liio, som verkar vara hans tjej. Jag skulle inte haft något emot om denna berättelse byggdes på och runt så att det blev en hel bok för det känns som att det skulle kunna hända mycket med dessa resor till andra dimensioner.

Filmvisning På Salong Rentzo - Ännu en intressant idé, det blir en filmvisning för huvudpersonen som går förbi allt vad som finns att erbjuda nu. Det känns som att detta utspelar sig i en alternativ tidsperiod så man blir lite nyfiken på att veta vad mer som finns här.

Papperssvalan - Här är nog dem mest intressanta idén av dessa tre. Att sälja superkrafter på burk, helt genialt. Jag hoppas att Hans Olsson i framtiden kommer att besöka denna idé flera gånger med antingen en egen bok eller ett gäng noveller där man får möta diverse personer som har köpt olika superkrafter och använder dem antingen till gott eller ont. Finns hur mycket som helst att gräva i här om man bara vill.

Språket i dessa tre noveller är riktigt bra och berättartekniken är klockren, man blir fångad med det samma och kommer in i handlingen. Vilket är väldigt viktigt när man läser en novell istället för en bok. Man har bara några rader på sig istället för sidor för att bygga upp grundstenen för handlingen.

Hans Olsson har verkligen intressanta idéer till sina berättelser. En del är till och med så intressanta och innehållsrika att de inte räcker till att bara vara noveller, de borde vara en egen bok i sig. Är man nyfiken på hur Hans Olsson skriver så skall man absolut köpa en av dessa e-noveller men jag rekommenderar även att man ger sig på King's Hope så att man får se hans fulla register.

Ett Steg Åt Sidan Bokus Adlibris
Filmvisning På Salong Rentzo Bokus Adlibris
Papperssvalan Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Bokbloggar.se
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar