lördag 5 januari 2019

Madelene Lundvall: Och Mörkret Föll


Titel: När Mörkret Föll
Författare: Madelene Lundvall
Sidantal: 383
Förlag: L.C. Förlag/Everlasting Publisher

Handling:

Efter ett oväder hittar en familj en undangömd och bortglömd jordkällare. Sonen, David, blir nyfiken på vad som finns i källaren. Den verkar vara blockerad från insidan, han tar sig längre in i källaren och lyckas öppna en portal till en annan värld. David och hans syster, Melinda, dras in i en värld de inte visste fanns. De får reda på saker som har hållits dolda för dem och det kommer att ändras deras liv för alltid. Melinda blir en viktig bricka mellan gott och ont och ställs mellan två män som vill ha henne.

Mina tankar:

Detta är Madelene Lundvalls första bok i trilogin om syskonen Melinda och David. Det är en urban fantasy som riktar sig till unga vuxna men även äldre kan finna läsvärde i den.

Det är en intressant värld som vi möts av, druider lever i en avskild värld från våran och det finns en grupp som anser att mänskligheten borde utrotas för de är ett lägre stående väsen som bara förstör allt som kommer i deras väg. Andra anser att människorna har rätt att leva, detta är en ständig konflikt. Och nu har saker hänt som kan komma att avgöra vilken sida som kommer att vinna.

Triangeldramat som spelar en stor roll i berättelsen är bra avvägt. Det romantiska tar inte över utan det ligger på en bra nivå som gör att det blir en sak som kryddar till handlingen och bygger upp intresset för de iblandade karaktärerna. Samtidigt så driver det handlingen som berör hela världen på ett bra sätt. Man kan inte vara helt säker men man anar att utfallet av detta triangeldrama kan spela en stor roll vad som kommer ske i den stora kampen mellan gott och ont.

Karaktärerna känns riktigt levande och Madelene har fått till dem bra när det kommer till personkemi mellan de olika. Gillar även att det är en gråzon med det onda och att man verkligen kan förstå varför druiderna på den onda sidan inte gillar mänskligheten, för det ligger mycket i att vi förstör saker som miljön och även andra saker runt omkring oss. Detta att kunna förstå och kanske på ett sätt hålla med den onda sidan (fast de kanske vill göra det på ett extremt sätt) är en viktig sak när det kommer till att läsaren skall finna historien intressant, och detta lyckas Madelene med.

Språket är levande och lätt att ta till sig, det och handlingen flyter på bra. Den hoppar mellan de olika huvudkaraktärerna på ett bra sätt och handlingen drivs framåt i en lagom takt som aldrig skyndar på eller saktar ner. Intresset hålls uppe hela boken igenom och när man läser sista sidan i boken vill man genast ta upp nästa bok i serien.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar