söndag 20 januari 2019

Nils-Petter Löf: Zverige I Mitt Hjärta


Titel: Zverige I Mitt Hjärta
Författare: Nils-Petter Löf
Sidantal: 402
Förlag: Whip Media 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket. 

Handling:

En farsot drar över Sverige som gör att människorna faller in i en medvetslöshet. Vissa sover i tjugo minuter andra i dagar och många vaknar inte alls utan dör. Men de som dör stannar inte döda de blir något annat, något levande död som anfaller de överlevande människorna. En zombieepidemi drabbar Sverige och samhället faller sönder, en kamp om överlevnad börjar.

Mina tankar:

Detta är Nils-Petter Löf tredje bok, han har tidigare skrivit De Andra och De Sovande som är de första delarna i en urban fantasy-serie. Med denna bok byter han genre, denna rör sig bland zombies och hur ett samhälle faller sönder om katastrofen är framme.

Vi får följa flertalet olika personer som möter denna katastrof och hur de hanterar den. De befinner sig på olika håll i Sverige och drabbas på olika sätt samt reagerar på olika sätt. Det är intressant att följa dessa olika karaktärer på deras väg till att försöka ta sig ut ur detta, om det nu finns en utväg eller om det är utdömt.

Jag tycker att det är i just karaktärsuppbyggnader som Nils-Petter Löf lyser starkt. Jag har märkt det i hans tidigare böcker och så även i denna, varje karaktär får sin egen röst och de blir unika och skiljer sig från de övriga karaktärerna.

I denna bok får vi se olika sidor av personer, en del kan man kalla riktigt onda och en del försöker bara hitta någon säker plats. Tankarna gick ibland till Stephen Kings Pestens Tid där man möter karaktärer från både den goda och onda sidan. Och det är lite av det samma här, man möter olika läger.

Vi får kanske inte veta så jättemycket om just zombierna och varför man blir en zombie. Berättelsen fokuserar som sagt mera på de överlevande och vi är inte heller i centrumet av epidemin där man är jagad konstant av zombies, men vi får vår dos av zombieattacker ändå genom boken.

Språket är som vanligt riktigt bra och handlingen är väl uppbyggd, det med att vi inte får reda på orsakerna är bra, för man kan tänka sig själv att om samhället faller sönder så brister även flödet med information. Den är uppbyggd med korta och snabba kapitel som hoppar mellan de olika karaktärerna. Detta gör den till en bladvändare och man vill bara läsa ett kapitel till.

Rekommenderar den till alla som vill läsa om en zombie-attack i Sverige. Och vem vill inte det?

Tidigare omdömen:

De Andra
De Sovande

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram  
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar