onsdag 23 januari 2019

Madelene Lundvall: Röda Skyar


Titel: Röda Skyar
Författare: Madelene Lundvall
Sidantal: 376
Förlag: Everlasting Publisher/L.C. Förlag

Handling:

Melinda är halvdruid och även orakel. Att vara ett orakel kräver mycket av henne, hon är utsedd att rädda världen. Hon slits mellan de två sidor som vill ha hennes förmågor. Hon har även fattat tycke för två killar som är på vardera sida, hon ser något gott i båda och känslorna sliter i henne. Den mörka sidan sätter sitt ultimatum på henne och hon kommer närmare när hon måste göra sitt val.

Mina tankar:

Detta är andra boken i trilogin om Melinda, en ung kvinna som visar sig vara en halvdruid och även ett orakel, vilket är en druid om föds väldigt sällan och har speciella förmågor. Den första heter Och Mörkret Föll, läs här vad jag tyckte om den. Det är en urban fantasy och riktar sig till unga vuxna och uppåt.

Man skall läsa böcker i ordning för att förstå dem helt, denna bok tar vid där första boken slutade. I första boken blev vi presenterade för den alternativa världen med druider där en grupp anser att mänskligheten har gjort sitt på jorden, de vill utrota dem för att de är en pest om förstör allt. Det enda som står mellan utrotningen är de andra druiderna som anser att människorna har rätt till att leva och förtjänar en ny chans.

Vi fick också lära känna Melinda, halvdruiden som får alla bekymmer på sina axlar, samtidigt som hon träffar de två druiderna Ossian och Kasstio som hon känslomässigt slits mellan. Vem hon väljer kan komma att avgöra världens öde.

I denna bok så fokuseras det mycket på Melinda och hennes känslor för de två druiderna. Samtidigt så trappas det upp och ett krig närmar sig med snabba steg. Det är en riktigt spännande mellanbok och under resan gång händer det en del saker som sätter saker i en helt annan sits. Den bygger bra upp till vad som kommer att hända i den avslutande delen.

Jag gillar att det romantiska triangeldramat och den övriga konflikten mellan druider och människor är så bra avvägt att det inte blir för mycket av något av det. Det fungerar som en symbios om håller uppe intresset och flyttar handlingen framåt.

Precis som i första boken så är det ett bra språk som är lätt att ta till sig. Det är intressanta huvudkaraktärer och man vill gärna fortsätta läsa för att ta reda på vad som kommer att hända dem. Det är även en intressant värld som vi möter, man kan faktiskt förstå den onda sidan som vill ha väck mänskligheten för att den hela tiden förstör jorden.

Jag ser verkligen fram emot att läsa den sista delen i denna trilogi för att se hur det hela kommer att sluta.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris


Följ mig på Facebook eller Instagram  
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar