söndag 27 januari 2019

LiseLotte Divelli: Patriark


Titel: Patriark
Författare: LiseLotte Divelli
Sidantal: 347
Förlag: Blommas Böcker 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket. 

Handling:

Fredriks och Jessicas liv vänds upp och ned. De blir kontaktade av mc-presidenten Stefan Andreason, som sitter i fängelse för mord, om att han vill ha ett dna-test på deras fyraåriga son Milo. Stefan säger sig vara Milos biologiska far och kräver umgängesrätt. Efter ett möte med en åklagare så inser Fredrik och Jessica att Stefan har lagen på sin sida. De bestämmer sig att kämpa med alla medel, tillåtna och otillåtna, för att Stefan inte skall få rätt.

Mina tankar:

Detta är andra boken om poliserna Fredrik och Micke, samt deras familjer, och deras kamp mot Rubicon MC med Stefan Andreason som president. Första boken heter Skärvor, läs här vad jag tyckte om den. Denna går att läsa fristående men det är ingenting jag skulle rekommendera, läs dem i ordning så att man förstår bakgrunden till denna bok bättre.

 Precis som första boken är denna uppbyggd med korta kapitel som hoppar mellan en handfull av karaktärer. De flesta känner vi igen från första boken men vi får även några nya bekantskaper. Ibland får man uppleva samma händelse ur olika synvinklar. Dessa hopp blir aldrig röriga och man hänger med lätt i handlingen.

Vi kastas rätt in i handlingen, det har gått fyra år sedan första boken, och det är spännande från första sidan. Denna gången blir det ännu mera personligt för poliserna som har blivit indragna i Rubicons värld. Deras vardag och familjer är hotade och det leder till att vissa är beredda att gå utanför lagens medel.

Än en gång så känner man det som karaktärerna känner, det är förtvivlan och ångest samt en stor känsla av desperation. Divelli skriver med en sådan närvaro när det kommer till känslor att man känner att man är där. Hon fångar verkligen ögonblicket och hon har ett språk som man lätt ta till sig. Man känner verkligen för karaktärerna och under handlingens gång vill undrar man hur det skall gå för dem. Det är spännande och man sitter som på nålar.

Jag gillar att det inte är så svart och vitt utan en stor gråskala. De goda kan vara redo att gå över gränsen om det kommer till att rädda sin familj. Jag hoppas på att det i framtiden kommer att komma flera böcker om dessa poliser och deras kamp mot MC Rubicon.


Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram  
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar