onsdag 4 mars 2020

Malin V. Olsson: Universums Mörka Hemlighet


Titel: Universums Mörka Hemlighet
Författare: Malin V. Olsson
Sidantal: 382
Förlag: Visto Förlag

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

Året är 2179. Människan har erövrat månen och jordens förenade regering har bevisat att något utomjordiskt liv inte existerar. I denna inbillade sanning har jag vuxit upp. Mitt namn är Veronica Harrington. Jag är arton år gammal och överintelligent. Om det är roligt att vara underbarn? Oh nej, kära läsare. Det är faktiskt ganska ensamt. I hela mitt liv har jag känt mig udda. För smart för min ålder och för ung för mitt intellekt. Jag har aldrig tillåtits vara barn på riktigt. Nu ska du få höra hur mitt liv tog en dramatisk vändning. Det är historien om hur jag förberedde mig på att dö långt ute i rymden, efter att mitt skepp förlist i en tragisk olycka. Det är historien om den mest osannolika vänskap. Det är också historien om en naturkraft så brutal att den inte bara skulle hota jorden, utan allt liv i hela universum. Mitt namn är Veronica Harrington - välkommen till min värld.

Mina tankar:

Detta är Malin V. Olssons debutbok. Det är en sf-roman som riktar sig till ungdommar/unga vuxna och uppåt.

Man dras in i handlingen med det samma och den släpper inte taget på en, det händer saker hela tiden. Detta är ett riktigt härligt rymdäventyr full med spänning som förde mina tankar till bitar av Lost In Space (filmen då jag inte sett tv-serien) och även Star Trek. Det finns en berättarglädje och uppfinnighet som lyser starkt igenom hela berättelsen.

Vi får bitvis reda på mer och mer om denna framtid. Den börjar med tre personer på ett litet rymdskepp som ger sig iväg på en otillåten resa och sedan fortsätter äventyret att växa mer och mer, på vilket sätt skall jag inte avslöja.

Utan att säga för mycket så kan jag säga att fast det är ett helt osannolikt scenario som målas upp i denna bok så köper man det med hull och hår. Det är vetenskapligt förklarat på ett inte allt för osannolikt sätt så därför blir det helt naturligt att köpa de bitar som är otroliga. Det känns att författaren har koll på rymden och även de tekniska bitarna.

Det är ett bra, lättsamt och levande språk. Miljöerna målas upp så man verkligen känner att man är där på plats i rymdskeppet tillsammans med karaktärerna. Likaså med karaktärerna, man får en bra bild hur de ser ut och hur de är som personligheter. Det skapas olika relationer mellan karaktärerna som målas upp på ett bra sätt som gör att det blir en extra krydda i handlingen. Det är en bra balans mellan äventyrets kärna och personernas relationer till varandra.

Jag ser fram emot att läsa nästa bok då detta inte är slutet på handlingen. Det lämnar öppet för stora saker att komma som blir intressant att ta del av. En riktigt bra debut som visar mycket lovande om framtiden.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar