tisdag 24 mars 2020

David Baldacci: De Bortglömda

Titel: De Bortglömda
Författare: David Baldacci
Sidantal: 463
Förlag: Bokfabriken

Handling:

Krigshjälten John Puller är den skickligaste utredaren i den amerikanska arméns kriminalpolis, och alla förlitar sig på att han ska lösa de svåraste fallen som nationen ställs inför. Nu får Puller ett nytt fall – och det är personligt. Pullers faster hittas död i turiststaden Paradise i Florida. Den lokala polisen förklarar hennes död som en tragisk olycka, men precis innan hon dog skickade hon ett brev till Pullers far. I brevet berättar hon att skenet bedrar, och att ett mörker döljer sig under Paradise vackra yta. Puller blir alltmer övertygad om att hennes död inte var en olycka. Han misstänker att stadens palmer och kritvita sandstränder döljer en konspiration så chockerande att vissa är beredda att gå hur långt som helst för att hålla sanningen undangömd.

Mina tankar:

Thrillerförfattaren David Baldacci är nog knappast någon som behövs någon närmare presentation då troligen de flesta som brukar läsa spänningslitteratur har en eller flera gånger ramlat över hans böcker. Han har sedan starten 1996 med boken Absolut Makt skrivit över 40 böcker. Denna kom ut 2016 på engelska och är andra boken om militären John Puller.

Den första boken om John Puller heter Dagen Noll. Denna bok är fristående men jag rekommenderar att man ändå läser böckerna i rätt ordning för att få det mesta av handlingen och karaktärerna. Det finns en liten återkoppling till första boken men den är så liten att det inte gör allt för mycket om man hoppar direkt på denna bok i serien.

När jag läste första boken om John Puller så tyckte jag att det var något litet som saknades för att den skulle bli den där riktiga nagelbitaren när det kommer till spänning som jag brukar känna igen när det kommer till Baldacci. I denna så känner jag att detta har rättat till sig, det verkar som att John Puller har blivit varm i kläderna, kanske har de, författare och karaktär, hittat varandra lite mera i denna handling. Det är en actionrökare från första sidan till sista, så är det det man är ute efter så är detta boken att kolla upp.

Språket är som vanligt när det kommer till Baldacci slipat och lätt att ta till sig. När det kommer till handlingen så finns de vanliga elementen i stil med spänning, konspirationer och korruption inom det högre skiktet. Han väver ihop en historia som är ren underhållning, den tar upp ämnen som slaveri i modern tid men den är ingen moralpredikande utan den finns där som grunden till handlingen och den väcker lite tankar.

Slutsumman blir att detta är ytterligare ett säkert kort från thrillermästaren. Om man vill ha en spännande bok som tar med dig på ett otroligt äventyr i några timmar så är detta boken för dig, förväntar man sig en djupare bok så kanske man skall leta efter något annat.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Dagen Noll (John Puller #1)
Jakten På Amos Decker (Amos Decker #1)
Lång Väg Till Rättvisa (Atlee Pines #1)

Inbunden Bokus
Pocket Bokus Adlibris
E-bok Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar