fredag 14 augusti 2020

Alvar Lethin: Slutets Skog

Titel: Slutets Skog
Författare: Alvar Lethin
Sidantal: 169
Förlag: Vulkan

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:


Hasra märkte inte att hon höll andan, hennes nackhår reste sig. Varelsen verkade sprida ett mörker med en kompakt tystnad till följd. Hennes känslointryck var förvirrade och sökte svar som om en ond dröm tagit henne i besittning. Varelsen stannade plötsligt för att långsamt höja sin blick mot Hasra. Det enda hon hörde var hennes eget hjärta som slog i snabb tack. Varelsen började långsamt röra sig mot stammen av de träd hon satt. Drogs den till hennes bultande inre? Först då ryckte hon till, som hastigt uppväckt från en dröm.

När Alts byråd får in rapporter om att mörka väsen siktas i områdets utkanter skickar de ut sökarna Eilrey, Hasra och Samsu för att få klarhet i saken. Vad de upptäcker blir början av en rad händelser som inte enbart kommer att påverka dem personligen, utan hela Arlanion.

Mina tankar:

Detta är författaren Alvar Lethins debutbok, det är en fantasy som riktar sig åt unga vuxna och uppåt.

Det är en fantasy av den mera klassiska stilen, det finns en rik värld när det kommer till varelser och djur. Det känns som att det finns ett gediget världsbygge med en historia som lever utanför bokens ramar, alltså att den är så stor att det vi ser i boken är bara en bråkdel.

Det är bra att den är rik på världsbygge, ibland kanske det känns som att det blir mycket att ta in, kanske man skulle ha haft lite utfyllnad med lite lättare text. Detta är dock en smaksak och gäller endast några bitar av boken, i övrigt så är det bra balanserat. Det känns att författaren har i alla fall fyllt sin värld med mycket innehåll och det är roligt när det kommer till denna genre.

Det känns som att det är lite av en halv berättelse som man får i denna bok. Den har ett slags avslut men det är mycket som lämnas öppet, det byggs upp många händelser som man inte får ett avslut till. Detta kanske inte är dåligt i sig då jag misstänker att detta är första delen i en serie, den lämnade i alla fall en nyfikenhet och en efterfrågande på mer, och det är ju alltid bra när en bok gör detta.

Språket är lätt att ta till sig och det är bra driv i handlingen. Det är en intressant historia som målas upp och en bra start. Karaktärerna byggs upp bra, de känns som att de har intressanta vägar att vandra när det kommer till deras personliga resa. Det är lite här jag menar med att det känns som en halv berättelse, för det är många karaktärer som ramlar över händelser som ändrar deras öden. Jag hoppas verkligen på att få läsa någon fortsättning, för att lämna så mycket hängande i luften är inte snällt för läsaren.

Så slutsumman blir en intressant debut som bjuder på mycket i sitt kompakta utförande, det känns mera som en uppbyggnad till vad som skall komma.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar