torsdag 16 maj 2024

Ramona Ivener & Alex Storm: Nemesis

Titel: Nemesis
Författare: Ramona Ivener & Alex Storm
Sidantal: 256
Förlag: Bokfabriken

Baksidestext:

Jessica Storm ångrar bittert att hon föll för, och gifte sig med Alex, bilhandlaren från Stockholm som blev ofrivilligt kriminell. Men trots att kärleken slocknat, så brinner fortfarande hämndens låga i Jessica. I fyra år har hon förberett sin revansch på alla som var inblandade i mordet på hennes döttrar.

Bakom Jessicas fasad som framgångsrik entreprenör i en exklusiv villaförort döljer sig en mäktig knarkdrottning. En natt bryter sig två män in i och misshandlar henne brutalt, i sista stund räddas hon av sin granne, kriminalkommissarie Cesar Brandel.

Överfallet visar sig vara en del av kampen om makt i Stockholms undre värld och Jessica bestämmer sig för att slå tillbaka på egen hand. Vad hon inte vet är att någon är henne på spåren, beredd att avslöja hennes hemligheter.

Mina tankar:

Detta är den sjunde delen i serien Alex Storm, men det är även den första boken som är skriven av en annan författare, Ramona Ivener, än någon av de som började skriva om Alex Storm, Leffe Grimwalker och Dan Buthler. Inte bara det, det är den första boken då serien tag på ett sätt en ny riktning, varje ny författare får en sidokaraktär att skriva om. I denna så är det Alex Stors ex-fru, Jessica Storm som är i fokus.

Nu är det som sagt den första boken med Jessica Storm i fokus, men jag anser att man absolut skall ha läst de tidigare delarna i serien innan man ger sig på denna för att ha en bättre uppfattning om hur det kommer sig att hon är i den situationen som hon är i. Och utan att säga allt för mycket så finns det bitar i denna bok som man redan sett och upplevt om man läst förra boken, dock då ur Alex Storms synvinkel.

Boken går ut hårt med att Jessica Storm blir överfallen i sitt hem och sedan fortsätter boken i en rapp fart och hög action, vilket har blivit lite av stämpeln för Alex Storm. Visst kan man påpeka trovärdigheten att en bilhandlare i Sverige blir till slut en stor ledare i triaden. Men det är inte trovärdigheten som man är ute efter när det kommer till denna bok, nej det är underhållning och spänning. Är man ute efter detta så kommer man verkligen inte bli besviken på dessa böcker.

Nu när det som sagt en ny författare som träder in, men som jag har förstått upplägget rätt så är Leffe Grimwalker, och kanske några till, med och bestämmer om vissa bitar i handlingen som måste vara med för att hänga ihop med vad som hänt och vad som kommer att hända längre fram i serien. För övrigt så tror jag författarna får fria händer. Så med det så kommer man att på ett sätt känna igen sig om man läst de tidigare böckerna i serien, men det är även intressant att få möta en ny nyans i berättarspråket för även om det skall stämma med grunderna så sätter varje ny författare sin touch.

Det är som vanligt korta och snabba kapitel och handlingen rör sig i raskt tempo och det är en ständig ton av fara då karaktärerna rör sig i den undre världen och då på hög nivå. Ibland så kan man lura på om det verkligen är underhållande att läsa om kriminella, för det är just vad dessa är. Man borde ju ta avstånd från dessa karaktärer, men ändå dras man in i handlingen och det blir riktigt spännande att följa dessa. Man kan säga att de blir något av good bad guys, eller varför inte något åt Scarface hållet, fast där är det verkligen frågan om man gillar Al Pacinos karaktär eller om det endast är skådespeleriet och handlingen man faller för.

Jag tycker att Ramona Ivener gör ett riktigt bra jobb att träda in i denna värld, men det verkar som att hon bara gjorde ett gästspel då nästa bok som har Jessica Storm i centrum är skriven av Linda Schönbeck. Men detta är inget negativ, efter att ha läst denna bok så blir jag nyfiken på att se hur Linda hanterar Jessica Storm och samtidigt blir jag nyfiken på att läsa Ramona Iveners egna serie om David Ritter.

Jag rekommenderar denna bok och hela serien till alla som vill ha en spännande och fartfylld actionbetonad berättelse i den internationella undre världen. Den är ibland blodig och grym så dessa böcker är inte för den som vill ha en mysig stund. Skulle lite säga att denna serie är motsvarigheten till vad man brukar kalla popcornrulle och ibland är det just det som man behöver.

Omdömen om tidigare böcker i serien:

En Perfekt Storm (Alex Storm #1) (Dan Buthler och Leffe Grimwalker)
Kastvindar (Alex Storm #2) (Dan Buthler och Leffe Grimwalker)
Stormfödd (Alex Storm #3) (Dan Buthler och Leffe Grimwalker)
Isstorm (Alex Storm #4) (Dan Buthler och Leffe Grimwalker)
Krigsvindar (Alex Storm #5) (Leffe Grimwalker)
Blodregn (Alex Storm #6) (Leffe Grimwalker)

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar