söndag 12 april 2020

Pia Hagnar: Kunde Varit Vi

Titel: Kunde Varit Vi
Författare: Pia Hagmar
Sidantal: 330
Förlag: Stellar Förlag 

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

Johanna är tilltufsad av livet och försöker bygga upp en ny tillvaro. Hon har köpt ett förfallet torp i Dalsland, hittat ett nytt jobb som journalist på en lokaltidning och börjat lära känna nya vänner i stallet dit hon flyttat sin häst. Ändå tär ensamheten på henne. Plötsligt är hon indragen i en komplicerad kärlekshistoria som hon inte vet hur hon skall hantera. Johanna hamnar också mitt i utredningen av ett försvinnande, både privat och som journalist. Snart börjar hon inse att människor hon tror sig känna bär på hemligheter precis som hon själv. Hemligheter som gör det omöjligt att veta vem som går att lita på.

Mina tankar:

Pia Hagmar är en väl etablerad författare när det kommer till böcker för barn och ungdomar, hon har skrivit ungefär 70 böcker. Detta är hennes andra bok som riktar sig till en vuxen publik.

Likt hennes barn och ungdomsböcker så ligger hästar nära till hands och finns där i centrum av handlingen. Huvudkaraktären är journalist och även hästägare. Det är hästprat i boken men på en lagom nivå så de som inte har ett intresse av hästar behöver inte vara orolig att det blir för mycket. Det är andra saker som boken lägger mera vikt på.

Handlingen är en blandning av relationsdrama i form av förbjuden kärlek och demoner från sitt förflutna som efter ett tag övergår till att bli en psykologisk thriller. Jag vill inte avslöja allt för mycket varför den övergår till en thriller, inte mer än det har med ett försvinnande att göra, men det finns små tecken igenom hela boken vart den är på väg.

Jag tycker att författaren har fått till en bra handlingen, hon bygger upp karaktärerna bra och ger dem ett djup. När vändpunkten kommer och det övergår till mera thriller så blir det riktigt spännande. Man undrar hur allt ligger till och det är svårt att lägga ifrån sig den.

Det är ett lättsamt språk och det flyter på bra, det känns genomarbetat. Däremot är det mörka och tunga ämnen som tas upp i boken som en del kanske har svårt att till sig. Den börjar som sagt lite sockersött, fast det är otrohet som ligger som grund till kärleken, men det blir lite av psykologisk feel bad. Författaren lyckas med att få till känslan som personer kan ha i denna situation på ett verkligen trovärdigt sätt, i alla fall så kändes det trovärdigt när jag läste den.

Så slutsumman blir att detta är en bok som är spännande och välskriven. Värd att lägga sin tid på att läsa den om man gillar relationsdrivande psykologisk thriller. Jag har inte något emot att läsa mer i denna stilen av Pia Hagmar.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar