torsdag 30 april 2020

David Baldacci: Minuten Före Midnatt

Titel: Minuten Före Midnatt
Författare: David Baldacci
Sidantal: 448
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

FBI-agenten Atlee Pine tvingas ta tjänstledigt efter att ha gjort sig skyldig till övervåld i jakten på en brutal brottsling. Den oplanerade ledigheten ger henne möjlighet att resa tillbaka till Andersonville i Georgia, där hennes tvillingsyster Mercy kidnappades och försvann tre decennier tidigare. Kanske kan hon äntligen få klarhet i vem som låg bakom kidnappningen. Men sökandet efter ledtrådar leder henne in på en väg kantad av mord, lögner och hemligheter som skakar henne i grunden. Ingenting av det Atlee Pine trott sig veta visar sig vara sant.

Mina tankar:

Detta är den väletablerade författaren David Baldaccis senaste bok på svenska. Han skriver som vanligt inom thriller-genren.

Han har en del återkommande huvudkaraktärer, detta är en av hans senaste tillskott. Det är andra boken om FBI-agenten Atlee Pine, första boken heter Lång Väg Till Rättvisa. Då det är andra boken i en serie rekommenderar jag att man läser böckerna i rätt ordning. Denna är rätt så fristående men den har bitar som bygger vidare på saker som man fick reda på i första boken.

Första boken om Atlee Pine tyckte jag var bra, men att det saknades något som gjorde den det där lite extra spännande som David Baldacci brukar bjuda på. Det kändes som att man aldrig riktigt fick kontakt med huvudkaraktären på djupet samt att handlingen kändes lite rörig.

Men i denna så vänder det verkligen, Atlee tvingas att ta ledigt och bestämmer sig för att gräva i sitt förflutna och hennes försvunna tvillingsyster. Denna bok är betydligt mera personlig när det kommer till huvudkaraktären. Det blir riktigt intressant att följa Atlee när hon börjar nysta upp bland gamla bekanta till hennes föräldrar. Att det hon minns är kanske inte verkligen hur det låg till. Vad hände verkligen den natten när hennes syster försvann och hon själv blev allvarligt skadad?

Samtidigt som hon är i sin barndomsstad så händer det saker där som gör att hon ställer sitt förfogande och kunskaper till den lokala polisen. Båda händelserna är riktigt spännande att följa, Atlee växlar mellan att utreda sin barndom och det aktuella fallet. Det blir många möten med personer, personer som man inte vet vart man har. Vem talar sanning?

Som vanligt när det kommer till Baldacci så är det välskrivet och genomarbetat språk. Han bjuder på en handling som är riktigt spännande och det blir en bladvändare som är svårt att lägga ifrån sig. Han växlar på ett bra sätt om Atlees bakgrund och det aktuella fallet, kan det vara så att de till och med hänger ihop?

Efter denna så ser jag verkligen fram emot att läsa nästa bok om Atlee Pine. Skall bli spännande att få reda på med om hennes bakgrund. David Baldacci är i toppform i denna bok och jag tycker att denna är en av de bättre av de senaste böckerna jag läst av honom.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Dagen Noll (John Puller #1)
Jakten På Amos Decker (Amos Decker #1)
De Bortglömda (John Puller #2)
Lång Väg Till Rättvisa (Atlee Pines #1)

Inbunden Bokus Adlibris
Pocket Bokus Adlibris
E-bok Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar