tisdag 12 maj 2020

Cecilia Sahlström: Pojken Som Försvann

Titel: Pojken Som Försvann
Författare: Cecilia Sahlström
Sidantal: 352
Förlag: Bokfabriken 

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

1998 försvinner en tvåårig pojke spårlöst från ett dagis i Lund. Fallet blir aldrig löst. Tjugo år senare får kommissarie Sara Vallén vid polisen i Lund in ett tips från Dalapolisen som tycks vara kopplat till den försvunna pojken. Sara och Torsten Venngren åker till Falun för att ta reda på mer, men ställs bara inför fler och fler frågor, och när paret som kopplats till försvinnandet hittas döda och märkta med hakkors inser de att de står inför något som är större än de först trott. Saras döttrar Klara och Bella har startat en studiegrupp för ensamkommande flyktingbarn. Gruppen har trakasserats av en sammanslutning unga män som kallar sig nationalister, och i samband med det försvinner Reza, en av deras elever. De anmäler både trakasserierna och försvinnandet men har svårt att få gehör för sin oro. Men så hittas Reza död i Höje å, med ett hakkors inristat i pannan.

Mina tankar:

Detta är tredje boken i serien om kommissarie Sara Vallén, de två tidigare heter Vit Syren och I Egna Händer. Denna kom ut 2019.

Då det är en bok i en serie så rekommenderar jag att man läser böckerna i rätt ordning för att få ut det mesta av handlingen när det kommer till de olika karaktärerna, vad som hänt dem och hur de utvecklas under seriens gång. Det går dock bra att läsa denna utan att ha läst tidigare böcker, man kommer att hänga med i det aktuella fallet då det är fristående.

Jag har läst de tidigare böckerna och tycker de är riktigt bra böcker. Som vanligt så skriver Cecilia med en säker hand när det kommer till polisyrket. Hon har en lång erfarenhet inom yrket så hon vet absolut vad det är hon skriver om. För en läsare som jag, som inte har en bra insyn hur de olika delarna inom polisyrket fungerar, så känns det i alla fall äkta. Troligen så slipar hon lite på sanningen för att få till det mera berättarvänligt.

Hon har ett bra språk och det är lätt att ta till sig och följa med i. Hon håller uppe spänningen på ett bra sätt och med korta kapitel blir det lätt att man bara skall läsa ett kapitel till innan man lägger ifrån sig boken. Det blir en bladvändare.

Det är ett ständigt aktuellt ämne som hon tar upp i boken, hatbrott och allt vad som kan röra sig runt omkring detta. Vi får ta del av ensamkommande flyktingar och deras utsatthet av just hatbrott i form att nationalister som anser att Sverige skall behållas svenskt till vilket pris som helst. Hon tar upp det på ett bra sätt och sätter det i fokus av handlingen.

Samtidigt så målar hon också upp hemskt scenario för en förälder, att deras barn försvinner, tagen av en okänd person. Dessa ämnen och att hon växlar mellan de aktuella fallen och de olika karaktärernas privatliv gör boken till en riktigt härlig, och tänkvärd, läsupplevelse.

Så om man gillar spännande och intressanta deckare så skall man absolut kolla upp Cecilia Sahlström. Jag ser fram emot att läsa hennes fjärde bok, Hatet Vi Bär, som redan finns ute, samt även kommande böcker om Sara Vallén och de andra poliserna.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Vit Syren
I Egna Händer

Inbunden Bokus Adlibris
Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar