måndag 4 maj 2020

Hanniel Larsson: De Fallnas Gravar

Titel: De Fallnas Gravar
Författare: Hanniel Larsson
Sidantal: 320
Förlag: Miramir Förlag/Whip Media

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

 Den internationella konflikten mellan de två rörelserna Deus, som genom genmodifikation strävar efter en ny och gudomlig människotyp, och Prisma Warriors som motsätter sig en sådan utveckling, har satt världen i upplopp. Efter sin mammas tragiska död tvingas den unge pojken Tom flytta från Jordanien till Deus huvudstad Berlin. När han blir gripen och misstänkt för ett terrordåd, uppmärksammas han av organisationen Deus representant Avalon Reinhard. Tom visar sig bära på DRD-56-genen vilket ger förmågan att kontrollera och se medvetanden. Tillsammans med några andra utvalda rekryteras han till ett farligt uppdrag: att finna den mystiska Arches, källan till allt liv. En resa som kommer före honom in i krigszonen och i konfrontation med motståndsrörelsen, Prisma Warriors. Under resans gång upptäcker Tom att hans egna förmågor sträcker sig långt över vad Deus kunde förutspå. Samtidigt öppnas en gammal grav och väcker något som legat och slumrat sedan tidernas begynnelse. Tom förstår att världen står inför större hot än mänsklighetens interna konflikter.

Mina tankar:

Detta är Hanniel Larssons debutbok och det är den första boken i en trilogi som riktar sig till unga vuxna och uppåt.

Om man skall försöka att placera boken i en undergenre så skulle jag kalla den för urban fantasy (alltså att den utspelar sig i vår värld och i nutid, samt innehåller något övernaturligt) med släng av science fiction. Vi befinner sig i en värld, det är vår men det är en annan version av den kan man säga. Två stora makten står emot varandra och ett krig är bara en fråga om när det bryter ut riktigt stort.

Till en början så var det lite svårt at ta sig in boken. Det var mycket att ta till sig när det kom till bakgrunden och hur allt ligger till. Men den fångar upp ditt intresse och efterhand så blir mer och mer om just denna version av vår värld klar för en.

Författaren tar upp frågor om genmodifikationer, om det är rätt eller fel att ändra på människor. Det är just detta som en av de stora punkterna som skapat konflikten mellan vanliga människor och genmodifierade.

Han bygger även upp en religion som känns genomtänkt och genuin. Även denna är en av det centrala som ligger för grunden till konflikten.

Det är en intressant värld som författaren målar upp. Jag fick lite känsla av böcker och filmer i stil med Hunger Games, Maze Runners och andra dystopier för unga vuxna. Nu är just denna bok inte så mycket dystopi, men denna värld kan mycket möjligt ligga i startgroparna för det. Men det är unga vuxna i centrum av handlingen och det osar ett hot om krig

Språket är lätt att ta till sig och det är intressanta karaktärer. Jag gillar att det inte är en självklarhet vilken sida som är den onda eller goda. Visst lutar det åt ett håll men det finns en gråzon i båda lägren och vissa använder alla medel för att få sin vilja fram. I denna konflikt så står vår huvudkaraktär och han får en resa igenom båda sidorna när handlingen nystas upp mer och mer.

Boken är som jag sa den första i en trilogi vilket gör att den slutar rätt så öppet. Den bygger upp bra till nästa bok och lämnar en eftersmak av att man vill ha mera.

Häftad Bokus Adlibris
 
Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se

1 kommentar:

  1. Du har rätt.. det är ett slags tillspetsad nutidshistoria.. intrigerna är aktuella.. gentekniken utvecklas med svindlande fart och de gamla religionerna har inga svar att ge.

    SvaraRadera