onsdag 29 juli 2020

J.F. Wren: Den Röda Spiran

Titel: Den Röda Spiran
Författare: J.F. Wren
Sidantal: 413
Förlag: Whip Media 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket. 

Handling:

Agnes satt med tårarna rinnande nedför kinderna. Farmoderns blodiga huvud vilade i hennes knä. Hon hade lyckats stoppa blodflödet, men hon kunde knappt märka någon puls. Bredvid låg Knox, bror till Emiren av Thulisens framlida hustru. Den gamle sjömannen var medvetslös, men andades med jämna tag.

Ett dovt rött ljus pulserade i den annars helt mörklagda kammaren. Ljusspelet växlade i styrka som om tingesten som utsöndrade det levde. Vid perioderna av blinkande kunde man skymta två konturlösa varelser vid dörren in till kammaren. De verkade vara oformliga och såg ut att vara täckta av veckogammal aska.

Mina tankar:

Detta är författaren J.F. Wrens andra bok i serien Sägnen Om Amornia. Den första heter Stenbrons Hemlighet. Det är en fantasyserie som riktar sig till unga vuxna och uppåt.

Då det är andra boken i en serie så skall man ha läst första innan man läser denna. Denna tar vid direkt där första boken slutade. Det var ett tag sedan jag läste första boken så jag hade glömt bort en del av sakerna som hände i den. Det finns en personlista i boken så den kan komma till hjälp för att friska upp minnet. Utöver det får man lita på sitt minne eller bara hänga med i handlingen för den återupprepar sig inte på något sätt för att friska upp minnet.

När det kommer till karaktärerna så gäller det att hänga med. Det är många att hålla koll på och man kan lätt tappa bort sig vem som är vem och vart de befinner sig och med vilka. Så det gäller att koncentrera sig, dock så är språket lätt att ta till sig och det flyter på riktigt bra. Gillar man ett digert personregister så är detta bra, har man svårt att hålla koll på många personer samtidigt så har man som sagt personlistan att ha som stöd.

Handlingsmässigt så är den också lite att man får se till att vara vaken och hänga med i svängarna. Det utspelar sig i många länder i denna värld och det är flera trådar som hålls uppe samtidigt. De knyts ihop längre in i boken. Det är många intriger och själva huvudintrigen ökar några steg, det är bra driv i handlingen och det känns aldrig tråkigt. Det är spännande att följa utvecklingen på handlingen, man vet inte riktigt hur allt kommer att sluta.

Nu var det som sagt ett tag sedan jag läste första boken. Men om jag minns rätt så var det mera fokus på själva huvudkaraktären, Agnes, i första boken. I denna känns det som hon för det mesta av boken tar ett steg tillbaka, handlingsmässigt, för de andra karaktärerna. Detta gör att vi får lär känna de andra lite mera.

Det är en rik värld, vilket man fick uppleva redan i första boken. I denna får vi ta del av ännu mera av denna värld, så om man gillar rika världsbyggen så är detta boken för en.

Utan att avslöja för mycket så slutar boken i en riktigt cliffhanger som gör att man kommer vilja ha tredje boken redan nu. Ser fram emot nästa del i denna serie.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Stenbrons Hemlighet (Sägnen Om Amornia #1)

Kartonnage Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar