lördag 13 november 2021

Sammy Jeridi: Ghettobröder

Titel: Ghettobröder
Författare: Sammy Jeridi
Sidantal: 383
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Tio miljoner för Julia Falk.

Leon, ägare till det lika framgångsrika som ljusskygga företaget Ghettosäljarna, tar ett uppdrag han egentligen inte vill ha - att hitta den försvunna miljonärsdottern Julia Falk. I sin jakt på henne kommer han något fruktansvärt på spåren, en mystisk organisation som är beredd att döda för att bevara sina mörka hemligheter. När det visar sig att även kriminalkommissarie Eva Möller utreder fallet tvingas det omaka paret ännu en gång samarbeta för att överleva.

Mina tankar:

Detta är författaren Sammy Jeridis andra bok och är en uppföljare till debuten Ghettokungen.

Den är förvisso rätt så fristående, men jag rekommenderar ändå att man skall ha läst den första innan man läser denna för att förstå handlingen till fullo.

I första boken så lärde vi känna Leon, som är ägare till Ghettosäljarna, en firma som lever i gråzonen, eller kanske rättare sagt lite mera på fel sida gränsen, av lagen. De kan fixa saker som du inte kan få tag på vanligt vis. Leon har dock några gränser, inga vapen eller droger, något som, utan att avslöja något, förvisso inte gick så bra i första boken.

Denna bok tar vid lite i efterdyningarna av första boken. Leon driver sin firma samtidigt som han planerar allt för att hans yngre bror skall få en bra utbildning och en bra grund att stå i sitt liv, något som han själv inte har fått.

I samma efterdyningar har nu Eva Möller, polisen och den andra huvudkaraktären som vi lärde känna, nytt uppdrag, hon har blivit mer eller mindre bortskyfflad i en vrå. Hon kommer över ett fall om en försvunnen ung kvinna, som mer eller mindre är nedlagt.

Samtidigt som Eva forskar i den försvunna flickans fall så bli Leo kontaktad och erbjuden en stor summa pengar att också hitta den försvunna flickan. På två fronter börjar våra huvudkaraktärer närma sig vad det är som hänt flickan.

Genom boken följer vi även två andra händelser som har något med allt att göra. Författaren bollar bra mellan dessa olika trådar utan att det bli rörigt en enda gång. De olika trådarna går självklart ihop till slut och det görs väldigt smidigt. Han håller uppe spänning genom hela boken och släpper inte taget om läsaren.

Jag skulle säga att detta är mera av en thriller än av en vanlig deckare där en polis skall lös ett fall, eller kanske till och med att man skall kalla det för en action-bok.

Författaren har tagit miljön mycket från sin egen uppväxt och han får verkligen till jargongen som gör att man känner av en autentisk återspegling av den delen av samhället som han berättar om. Men jag tycket också att han verkligen har tagit ett steg uppåt i stilen. Han har ghetto-stilen, eller vad man skall kalla den, som han hade i första boken men han har också växt och lagt till en stil när det kommer till handlingen som känns igen i mera internationella thrillers.

Boken slutat med att den bygger upp till tredje boken, som snart kommer ut, och vad den hintar lite om så ser det ut att även den kommer bli en spännande resa att ta del av. Jag kan verkligen rekommendera denna bok till alla som vill ha en spännande bok med full fart, själv ser jag fram emot att läsa nästa del i serien.

Tidigare omdömen om författaren:

Ghettokungen (Ghettokungen #1)

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar