måndag 22 november 2021

Anders Salander: Hövdingen

Titel: Hövdingen
Författare: Anders Salander
Sidantal: 414
Förlag: Extended Realms

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Karl Magnus Ståhl vaknar mitt i natten med en gnagande oroskänsla i magen, en instinkt han känner igen sedan tidigare. Det är något som inte stämmer. Farhågorna besannas när hans nittonåriga dotter inte återvänder som planerat från sin resa i Sydamerika.

När myndigheterna sviker tar han saken i egna händer. Ensam och utan spår reser han till Peru för att leta på den plats där Jessica senast befann sig. Väl där dröjer det inte länge innan den mystiske professor Ward dyker upp med information som bara den som fört bort Jessica borde ha. Eller?

Professorn berättar om ett hemligt sällskap som kan hjälpa till i sökandet. I en kamp mot klockan beslutar sig Magnus för att ta emot erbjudandet, vilket leder honom in på en rad oförklarliga händelser och prövningar som kommer att förändra honom för alltid.

Mina tankar:

Detta är författaren Anders Salanders debutbok och det är en spänningsroman som har stoft av övernaturligt i sig.

Boken börjar med att en ung kvinna, Jessica, försvinner när hon skall resa hem till Sverige från att ha varit i Peru. Hennes far, Karl Magnus, åker till Peru för att undersöka vad som ligger bakom dotterns försvinnande, han dras in i ett mysterium som visar sig ha en global täckning.

Vi som läsare följer många olika händelser som går hand i hand. Man får följa fadern, som är huvudkaraktären, i hans desperata sökande efter sin dotter, han vill ha svar på vad som hänt henne och varför. Vi får även följa dottern, vi som läsare får reda på vad det är som hänt henne och vad som händer, frågan är bara varför det händer henne. Vi följer några andra karaktärer också, som alla har en roll att spela i dotterns försvinnande och faderns jakt på sanningen. Bit för bit så läggs bitarna på plats och vi får till slut klart för oss hur allt ligger till.

Boken är skriven i ett snabbt tempo, det är korta kapitel med hopp mellan de olika karaktärerna som man följer. Det händer saker hela tiden och det är spännande och mystiskt, sett att en del säger att den har drag av Da Vinci-koden och jag håller absolut med, den rör sig i samma anda som den boken. Denna rör sig också med mystiska sekter/föreningar samt historiska anknytningar men har inte allt kodknäckande som Dan Brown har, i stället så finns det bitar av övernaturligt i denna bok.

Det övernaturliga i boken finns där hela tiden, i början så hintas det bara genom att huvudkaraktären, Karl Magnus, har något slags sjätte sinne som varnar honom för faror och visar honom vägen till svaren han söker för att kunna hitta sin dotter. Den ligger där och puttrar igenom hela boken och växer sig mer och mer genom handlingen. Skall inte avslöja mer om just detta men man kan absolut förvänta sig drag av detta om man läser denna. Tycker författaren håller det på en nivå som gör att man köper det även om man vill ha en mera vanlig spänningsroman, det övernaturliga vävs in på ett bra sätt som man köper och tar till sig.

Detta är den första delen i en påtänkt serie och jag misstänker att det övernaturliga kommer att spela en mera central roll i de kommande delarna, hur mycket återstår att se. Boken i sig har ett avslut men den bygger även upp till saker som hintar om större saker, det är som att kidnappningen på dottern är något som satte något annat i rörelse. Det skall bli spännande att se just vad som kommer att hända i fortsättningen.

Jag rekommenderar den till alla som gillar spännande och fartfyllda handlingar som är filmiskt berättade och har drag av övernaturligt i sig.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar