torsdag 4 november 2021

Gabriella P. Kjeilen: Levande Död

Titel: Levande Död
Författare: Gabriella P. Kjeilen
Sidantal: 29
Förlag: Seraf Förlag

Baksidestext:

Krig rasar över Sverige. Experiment utförs i ett försök att skapa starkare soldater som kan beskydda landet. Men vad händer när människor skapar en ras starkare än sig själva?

Mina tankar:

Detta är en novell av författaren Gabriella P. Kjeilen utgiven som e-bok och även i häftat format, då endast på förlagets hemsida. Denna kom ut 2018.

När det kommer till noveller, som faktiskt kan vara på ett sätt svårare att få fungera än en berättelse på trehundra sidor, så har jag en förutfattad mening att det finns två alternativ som får novellen att fungera när det kommer till handling.

Den första är att händelsen som målas upp i novellen är isolerad händelse som, fast i sitt korta utförande, har en början och ett slags slut som knyter ihop det hela, alltså mer eller mindre en kompakt bok. Den andra är att handlingen målar upp något som är betydligt större än novellen man läser visar, den fungerar mer eller mindre som att man får en glimt av något större, en aptitretare som lämnar dig med att vilja ha mer, alternativt att din fantasi bygger på vad som händer efter sista ordet i novellen.

Just denna novell faller in i den sista kategorin. Vi kastas in i en värld och en handling utan att ha någon uppbyggnad. Det är en fartfylld handling och den känns verkligen som att den tillhör en större handling, det känns som att det finns en hel värld bakom det vi läser, många saker har hänt innan vi kommer in i handlingen. En del av dem får vi lite små hintar om med små kommentarer och tankar från karaktärerna vi möter.

Fast det är mycket information som vi som läsare inte får så känner man sig aldrig vilse i handlingen, det är lätt att leva sig in i denna värld som författaren målar upp. Just denna scen, för jag kan inte se det som något annat, som vi får ta del av är riktigt actionpumpande samtidigt som den på kort tid presenterar några viktiga karaktärer och hur det står till med denna värld som vi upplever.

Jag blev verkligen nyfiken på denna värld som författaren presenterade för oss i denna novell och jag hade absolut inte haft något emot om vi i framtiden får ta del av en längre berättelse som utspelar sig i samma värld. Och med tanke på att novellen lämnade mig med denna mersmak, ja då har man enligt mig lyckats med den.

Tidigare omdömen om författaren:

Födelsemärket (Mellody Looh #1)
Flykten (Mellody Looh #2)
Magin Vaknar
Förvandlingen (Mellody Looh #3)

E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar