torsdag 14 juli 2022

Nadja Taivainen: Flickan med smaragdögonen

Titel: Flickan med smaragdögonen
Författare: Nadja Taivainen
Sidantal: 148
Förlag: Visto Förlag

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Elle är en 17-årig tjej som har vuxit upp i en liten stad i Arizona. Men nästan från den ena dagen till den andra förändras livet för henne när en magisk hemlighet som vaktats i flera år börjar se dagens ljus. Hon drömmer allt oftare om en stilig ung man som rider på en vit häst i ett förtrollande vackert land, och hennes känslor för honom blir allt djupare. Kommer de någonsin att träffas i verkligheten?

Under tiden börjar konstiga saker hända i den lilla staden - saker som även den unge mannen, Theodore, verkar veta mycket om.

Tack vare en födelsedagspresent från hennes bästa vän Alex, och inspirerad av sina drömmar, börjar Elles sanna jag att komma fram.

Hon kastas in ett magiskt äventyr där hennes mod sätts på prov gång på gång. Kommer hon kunna stoppa morden som sker på oskyldiga pojkar? Vem är egentligen hennes vän och vem är hennes fiende? Och hur ska hon lyckas rädda marayikerna?

Mina tankar:

Detta är, om jag inte misstar mig, författarens debutbok. Det är en ungdomsroman i genren fantasy.

Vi möter här en ung kvinna som till en början verkar vara en vanlig tjej. Men det visar sig snart att det döljer sig något magiskt med henne. Hon drömmer om en man som lever i ett annat land, kanske till och med en annan värld, för där finns magi. Dessa drömmar verkar så verkliga.

När hon en dag får ett trollspö av sin kompis som present så ändras snart allt, hon kan plötsligt höra vad andra tänker. Hon får snart veta att i hennes släkt döljer sig en hemlighet.

Boken är lättläst, i början så blir det kanske lite mycket bakgrundsfakta, man får, på en kort tid, veta rätt så mycket om denna magiska värld och dess historia. Detta är förvisso en smaksak men hade nog hellre sett att denna bakgrundshistoria hade spritts ut i berättelsen. Det kändes som att berättelsen fick en långsam start, men efter denna tröskel av information så rullade handlingen på.

Åldersmässigt så skulle jag säga att boken riktar sig till 12-15 år, i och med att den är tunn, korta kapitel och att den är lättsmält så fungerar den även bra till de som inte är så läsvana.

När det kommer till karaktärerna så kanske jag i mitt tyckte skulle vilja ha haft lite mera kött på benen när det kommer till vilka de är. Det går väldigt fort fram ibland när det kommer till hur de tar till sig nya situationer samt även känslor mellan dem. Inget som man direkt stör sig av bara en iakttagelse.

Så rekommenderar den till alla ungdomar som vill ha en lättsam läsning som bjuder på spänning och magi, samt även lite kärlek.

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar