torsdag 21 juli 2022

Tobias Robinson: Norna

Titel: Norna
Författare: Tobias Robinson
Sidantal: 174
Förlag: Lava Förlag

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Du får ändra vad som helst i ditt liv - vad väljer du?

Dumpad av sin tjej och förbisedd på jobbet - För Simon är det inget svårt val. När tre mystiska kvinnor ger honom chansen att ändra allt med ett penndrag tvekar han inte länge. Snart blomstrar karriären och kärlekslivet och Simon ger sig på nästa utmaning - skapa världsfred.

Trots framgången är det något som skaver, dessutom gör hans nya magiska förmåga honom till måltavla för snart sagt alla onda krafter som går att lista. Ska han inse vad han verkligen vill med sitt liv innan krafterna lyckas förgöra honom?

Mina tankar:

Om jag inte misstar mig så är detta författarens första utgivna roman, han har tidigare gett ut noveller. Denna är en så kallad kortroman.

Detta är en berättelse som går förbi allt vad det heter när man skall försöka klassa böcker i genrer. Det är en slags saga för vuxna, ett äventyr som sträcker sig över hela världen, ett livsöde som ändrar allt och kanske där emellan kommer några politiska insikter.

Vi möter här en man som en dag kommer in i en mystisk butik, när han kommer ut ur den så har han fått en önskan uppfylld. Han tror inte på det först men snart inser han att han önskan har blivit sann, när han säger åt andra att göra saker så gör dem de, även om de kanske inte vill det.

Boken är rätt så kort, men det hinner hända en hel del på dessa sidor, så handlingen rör sig snabbt framåt och det händer saker hela tiden.

När man läser författarporträttet så står det att författarens stil påminner om Terry Pratchett och jag kan absolut se likheterna här. Han har en skara udda karaktärer i en handling där absolut allt kan hända.

Boken har en hel del humor i sig samt även en gnutta spänning, det finns en del övernaturligt i den men inte till den gränsen att jag skulle klassa det för fantastik. Språket är lättsamt och flyter på bra.

Till en början när huvudkaraktären hade fått sin önskan så kände jag att han blev en person som jag inte direkt gillade, han tvingade folk att göra saker som inte kändes rätt. Jag var osäker på om det var så författaren ville skildra honom eller om det var en fas som karaktären gick igenom. Avslöjar inte allt för mycket när jag säger att han går vidare och utvecklas till en mera person som man kan följa.

Rekommenderar den till alla som känner för en, om man får använda det som står på baksidan av boken, skröna som har magi i sig i form av önskningar som faller in och diverse övernaturliga varelser, mixat med spänning i form av spioner och politiska intriger.

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar