tisdag 30 januari 2018

Cecilia Larsson Kostenius: De Ursprungliga


Titel: De Ursprungliga
Sidantal: 280
Förlag: Visto Förlag

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

Tretton år har gått sedan virusgudinnan skördade många människoliv med sin pest som hon spred över världen. Då lyckades man stoppa henne och de andra gudarna försköt henne. En kallelse från Eldkungen går ut bland folket. Ryktet säger att virusgudinnan har samlat sig efter nederlaget och har ett hemligt vapen som kommer hjälpa henne att ta över världen. Folket av de fyra elementen samlar sig för att slå tillbaka virusgudinnan.

Mina tankar:

Detta är en fantasybok och första delen i serien De Fem Elementen. Den riktar sig mot ungdomar och uppåt. Man behöver inte vara orolig att den blir för barnslig utan den är i sina stunder riktigt vuxen.

Denna första delen i serien är som en uppbyggnad som man får lära känna världen och dess människor. Jag gillar idén om de olika folkslagen som lever efter sina element. De olika elementen ger dem egenskaper och karaktär till de olika grupperna.

Det är klassisk fantasy men ändå inte det stora episka, dock så ser det ut som det längre fram i serien kommer att komma. Det som skiljer sig lite är att det inte är den utvalde som ensam skall förgöra den onda härskaren eller guden, utan det är de vanliga folket som tillsammans måste slå tillbaka ondskan.

Det är ett behagligt språk. Man får långsamt lära känna de olika huvudkaraktärerna, som känns som unika personligheter i förhållande till varandra. Det blandas med relationer och känslor bland karaktärerna och bakgrundsinformation om raser och historia om världen. Det är en balansgång som fungerar bra och håller intresset uppe för att skapa mersmak och jag vill gärna läsa mera om vad som kommer att komma.

Inbunden Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook. eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar