onsdag 24 januari 2018

Johanna Juneke: Swedavien


Titel: Swedavien
Författare: Johanna Juneke
Sidantal: 287
Förlag: Recludere
  
Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

I en nära framtida Sverige är alla uppkopplade till en digital värld kallad Swedavien. Där jobbar och lever man utan att längre se den vanliga världen. Men riktigt alla är inte nöjda med denna nya värld. En motståndsrörelse har gått under jorden där Swedaviens nätverk inte når. De misstänker att allt inte är okej, att något dolt ligger bakom orsaken till varför Swedavien skapades. Tiden är slagen för att få de övriga människorna att öppna ögonen och se den riktiga världen igen.

Mina tankar:

Swedavien är en dystopisk thriller och är Johanna Juneke debutbok. Detta är första boken i en tänkt trilogi.

När man läser boken är det inte svårt att tankarna går till filmer som The Matrix, att vara uppkopplad till en alternativ värld. Dock så skiljer den sig mycket från handlingen så den känns att den går sin egen väg och är inte en efterapning.

Det är korta och snabba kapitel, den är spännande rakt igenom och är svårt att lägga ifrån sig. Man vill gärna läsa ett kapitel till. Språket är lätt att ta till sig och behagligt. Den känns lite filmiskt berättad och jag tyckte det passade perfekt och förstärkte spänningen.

Det är en inte helt osannolik framtid som målas upp boken. Vi blir mer och mer uppkopplade till nätet för nästan varje dag som går. Vi ser inte längre vad som är framför våra ögon utan de måste ses igenom en lins eller på en skräm/telefon. Frågan är kanske inte om detta scenario (kanske minus den onda planen) kan bli en möjlighet utan när.

Jag tror att alla som gillar dystopiska berättelser som Maze Runner, The Hunger Games och liknande kommer att gilla även denna. Jag kommer absolut att läsa de övriga delarna i serien för att se hur allt kommer att sluta.

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook. eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar