fredag 26 januari 2018

Jenny Milewski: Den Tusende Följaren


Titel: Den Tusende Följaren
Författare: Jenny Milewski
Sidantal: 276
Förlag: Natur & Kultur

Handling:

Det går riktigt bra för Stella. Hon går på gymnasiet, har skolans snyggaste pojkvän. Hon är även vloggare med tiotusentals följare och ett kontrakt från ett stort bolag så gott som påskrivet. Men en dag ändras allt då en Nova Star öppnar ett konto och utger sig för att vara Stella. Nova säger den ena lögnen efter den andra om Stella, vars liv börjar falla sönder ju mer ryktena sprids och folk tror på dem.

Mina tankar:

Detta är Jenny Milewskis tredje bok, de andra är skräckromanerna Skalpelldansen och Yuko, läs här vad jag tyckte om dem. Denna är en aktuell spänningsthriller som riktar sig till en lite yngre publik, men den är intressant att läsa som äldre också.

Denna bok fungerar bra som en tankeställare om hur oskyddat man verkligen lever om man är ute på nätet. En del lägger ut saker om hela sitt liv på sociala media utan att tänka på konsekvenserna på vem som kan läsa det och vad de kan göra med informationen. Man skall ju även vara försiktigt med vem man pratar med på nätet, alla är inte dem de utger sig att vara.

Den tar även upp om jakten på uppmärksamhet. Att man lägger ut saker på facebook, youtube, instagram, twitter och liknande för att få de där gilla trycken och visningssiffrorna. Man jagar ett erkännande och vill att andra ser en och gillar det man gör.

Den är välskriven och spännande, det ligger en liten obehaglig stämning över boken då ovissheten om vem denna Stella är och varför hon gör som hon gör håller i sig till slutet av boken. Den ligger väldigt rätt i tiden med all sociala media som vi nu omger oss med nästan dygnet runt.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook. eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar