söndag 17 februari 2019

Emelie Kempe: Röda Ögon - Maght


Titel: Röda Ögon – Maght
Författare: Emelie Kempe
Sidantal: 406
Förlag: Nohiding 

Ett recensionsex från författaren/förlaget, tackar så mycket. 

Handling:

I Solina har ingen hört ifrån Storm på över ett år. Kol har blivit utsedd till Maght Tveir, Kyras högra hand, men hon har aldrig känt sig mer fängslad. Kyra har stängt gränserna och hotar med krig. Freiya arbetar som helare på sjukhuset, ensam i mörkret försöker hon väcka en uråldrig magi till liv. En sen natt knackar det på dörren och de möts av en främling. Är det Storm som är tillbaka?

Mina tankar:

Detta är andra delen i serien Röda Ögon, en serie som utspelar sig i en dystopisk värld. Den riktar sig till unga vuxna och äldre. Den är inte fristående så jag rekommenderar att man läser första boken först, Röda Ögon – Reisa, läs här vad jag tyckte om den.

Detta tar vid ungefär ett år från förra boken, en del saker har hänt med huvudkaraktärerna som har förändrat dem. De försöker alla att finna sin plats i Solina, men det är svårt för dem, för allt är inte som det skall med Kyra. Hennes metoder är inte direkt vänliga och hon strävar efter mer makt.

I första boken så var det mycket om att överleva hotet från de röda ögonen, de människor som har förvandlat till något blodtörstigt. I denna så kommer hotet från ett annat håll, det kommer från människor denna gången.

Det är en mörk bild som målas upp, vilket det brukar i dystopier, men i denna så träffar det rätt så nära verkligheten så det är nog därför det känns ännu mörkare. Utan att avslöja för mycket så är det en hets mot andra och ett hat mot människor som inte tillhör ens egen grupp.

De olika karaktärerna i den centrala gruppen av berättelsen genomgår också, var och en, en personlig resa. De måste lära sig att lita på att andra i gruppen är kanske starkare än vad andra tror. De måste även försöka komma till klarhet med vad de verkligen känner för varandra och vad andra i gruppen betyder för dem.

Språket i denna är lite mustigare än i andra böcker jag läst i denna genre, detta gör att jag tycker den riktar sig till en lite äldre publik än vanligt. Denna del tar upp väldigt mycket om olika känslor mellan karaktärerna, i denna biten av boken så känns den nära, naken och öppen. Det är kärlek, besvarad som obesvarad, samt syskonkärlek. Vissa bitar känns starka och utlämnade och om det inte ligger något självupplevt bakom dessa bitar så är det i alla fall bra beskrivet.

Jag gillar verkligen denna serie, den har spänning och känslor som blandas på ett bra sätt. Det skall bli riktigt intressant och se vart nästa bok i denna serie tar oss.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar