söndag 10 februari 2019

Madelene Lundvall: En Ny Gryning


Titel: En Ny Gryning
Författare: Madelene Lundvall
Sidantal: 378
Förlag: Everlasting Publisher 

Ett recensionsex från förlaget/författaren, tackar så mycket. 

Handling:

Stora delar av Ekdalen ligger i ruiner efter attacken från drakarna. Melinda har ofrivilligt blivit en stadens ledare. Hon tvivlar på att Kastio var delaktig i attacken, något som stadens äldsta att vända sig mot henne. Ossian börjar också tvivla på hennes förmåga att ta beslut. Hur skall hon få folket av Ekdalen att hålla sams i den kommande striden som kan komma att avgöras allas öden, druider som människor.

Mina tankar:

Detta är tredje och avslutande boken i serien Och Mörkret Föll, de tidigare heter Och Mörkret Föll och Röda Skyar. Det är en fantasy-serie som riktar sig till unga vuxna och uppåt. Då det är en serie skall man läsa den från början för att förstå allt som har hänt i tidigare böcker.

Vi kastas rätt in i handlingen som tar vid där förra boken slutade. Man märker att man börjar närma sig slutet på historien, många svåra och viktiga beslut måste tas. Vem står på vilken sida? Det är dags att bestämma sig för karaktärerna.

Det är ett riktigt spännande avslut som denna bok utgör. Allt som hänt i de två tidigare böckerna som har byggts upp till detta knyts ihop riktigt bra här. Det är den stora och avgörande slutstriden som har kommit. Det är spännande och medryckande och man kan inte sluta läsa för man undrar hur allt skall sluta.

Som jag sagt om tidigare delar i serien så är det en jättebra fördelning av det romantiska och komplicerade triangeldramat mellan de tre huvudkaraktärerna och den spännande stora handlingen som kommer att avgöra världens öde.

Madelene Lundvall har ett riktigt bra språk som man lätt ta till sig och hon visar att hon både kan hantera känslomässiga som mera actionbetonade händelser. Hon målar upp det riktigt bra och man lever sig in i handlingen.

I denna del så får vi reda på lite mera om denna värld, för allt är ännu inte avslöjat. Detta leder till att vi kommer att få besöka denna värld fler gånger fast det är en avslutad bit i denna bok. Jag har sett att vi i år, om det stämmer, kommer få chans till att besöka denna värld igen i en slags fristående (om jag förstått det rätt) bok. Detta ser jag verkligen fram emot då jag inte riktigt är redo att släppa denna magiska och intressanta värld som Madelene Lundvall har skapat.

Omdömen om tidigare böcker serien:

Del 1: Och Mörkret Föll
Del 2: Röda Skyar

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar