tisdag 25 januari 2022

J.F. Hansson: Profetians Tid

Titel: Profetians Tid
Författare: J.H. Hansson
Sidantal: 588
Förlag: Kräm Kommunikation

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Baksidestext:

Världen är i kaos efter attentatet i Malmö. Lina Hultberg har utsetts som ansvarig för den kommande utredningen och hon befarar det värsta när det gäller Marcus och Maria. Snart befinner hon sig i ett inferno av händelser där fienden hela tiden tycks byta skepnad.

Kommissarie Bartoli i Rom utreder två mord med ockult bakgrund. När fallet tar oanade vägar hinner det förflutna ikapp honom och en gammal utredning blir återigen aktuell.

Carl-Henric von Wolterup kommer över en gammal bibel som ser ut att kunna leda honom till hemligheten. Ska han lyckas knäcka koden så att den uråldriga profetian om Verkställaren slår in? Har man tolkat profetian rätt? Vad är egentligen sanningen?

Mina tankar:

Detta är J.H. Hanssons tredje roman och det är den sista delen i Blodsbandskrönikan, som började med Osynlig Makt och fortsatte med Symbolens Skugga.

Fört att hänga med i handlingen i denna bok så skall man ha läst de tidigare böckerna i serien, hoppar man på denna direkt så kommer man att missa många viktiga händelser, i alla fall så svårare att förstå dem.

Har man läst de tidigare böckerna så vet man ungefär vad man har att vänta i denna bok. Likt de tidigare böckerna så använder sig författaren av riktiga händelser, dels långt tillbaka i tiden, dels nära nutid, som Estonia och Palme-mordet. Han mixar dessa riktiga händelser med sin egen påhittade historia på ett så bra sätt att man faktiskt börjar fundera på hur det verkligen ligger till med de verkliga händelserna, inte kanske till den graden att det ligger något som i denna bok bakom det hela, men att det kanske ligger något bakom dem som ännu inte kommit fram i ljuset.

Boken tar vid där förra boken slutade, vilket var en riktig cliffhanger, vi möts av en värld som är verkligen upp och ned, kaos står vid porten och ett krig som kommer att ändra världen för evigt håller på att bryta ut.

De olika karaktärerna som vi lärt känna i de första böckerna försöker med alla medel att återställa ordningen. Frågan är om det redan är för sent, det är en riktigt halsbrytande spänning som vi bjuds på här. Författaren håller verkligen läsaren i sitt grepp och inget är självklart hur det skall gå tills man har läst sista sidan.

Med tanke på att detta är en thriller med inslag av riktiga historiska så är det inte långsökt att tankegångarna går till Dan Brown. De tidigare böcker i serien hade lite drag åt detta håll i denna avslutande del så känns det igen ytterligare lite mera då det finns moment där gamla symboler och gåtor skall tolkas och lösas. Tycker ändå att författaren lyckas med att hålla sig till något eget och kopierar inte.

Det är ett bra tempo i handlingen och språket är lätt att ta till sig. Författarens sätt att beskriva karaktärer och miljö gör att man lätt får en bild i huvudet. Är man ute efter en spännande handling så träffar man verkligen rätt med denna serie.

Jag tycker att författaren knyter ihop handlingen på ett bra och intressant sätt. Man får ett avslut men ändå ser jag att man lämnar en dörr öppen till en möjlig fortsättning och det är en fortsättning, som i mitt huvud skulle var riktigt intressant. För att inte avslöja allt för mycket så kan jag säga att mot slutet av denna bok så smyger sig en annan genre in i handlingen, den gör det på ett sätt som gör det trovärdigt. Jag ser en möjlig fortsättning, som utspelar sig en tid efter denna serie, då i huvudsak i en annan genre som i sin tur skulle kunna vandra över till ytterligare en annan genre. Detta låter kanske lite luddigt, men mer vill jag inte säga, utan låter var och en som väljer att läsa denna serie själv upptäcka. I alla fall så rekommenderar jag varmt denna serie och hoppas på att få läsa mer av denna författare i framtiden.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Osynlig Makt (Blodsbandskrönikan #1)
Symbolens Skugga (Blodsbandskrönikan #2)

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar