lördag 18 juni 2022

David Renklint: Vittring

Titel: Vittring
Författare: David Renklint
Sidantal: 105
Förlag: Bokförlaget Hedvig

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Sindra har stannat hemma från skolan i flera dagar sedan striden med Moa. Wille tycker att Sindra ska använda sin kraft för att göra gott. Men Sindra har ingen önskan om att spela hjälte. Hon vill helst glömma sin superstyrka och vara en normal tonåring.

Men det går inte att ignorera kraften. Den släpps lös när hon minst av allt vill, och för att kunna kontrollera den måste hon förstå den. Sindra beger sig tillsammans med Wille till en övergiven bilskrot. Där kan hon testa sina krafter utan att någon ser dem.

Snart visar det sig att skroten inte är så övergiven som de tror. Tre beväpnade män med en mycket märklig varelse i släptåg dyker plötsligt upp. Och de är inte vänligt inställda, långt ifrån ...

Mina tankar:

Detta är författarens andra bok i sin serie Strömånge, som är serie som riktar sig till unga vuxna och rör sig i genren med superhjältar, eller i alla fall personer med övernaturliga förmågor.

Boken är utgiven på Bokförlaget Hedvig som är ett förlag som ger ut lättlästa böcker, det vill säga böcker vars språk är enklare och handlingarna är mera fokuserade i stället för att röra sig i många trådar och karaktärer. Stilen riktar sig till de som har svårt för språket av olika anledningar.

Boken tar vid där första boken slutade, det står på baksidan att den är en fristående fortsättning, men jag rekommenderar att man har läst den första boken innan man ger sig på denna.

När jag läste första boken så kändes det som att det var bara inledningen på något större, den kändes inte riktigt avslutande utan lite mera som ett pilotavsnitt till en tv-serie. Första boken presenterade huvudkaraktärerna och även miljön och en del av vad det är som föregår där.

I denna bok så tar vi ett steg till i handlingen, i efterdyningarna som hände i slutet av förra boken försöker Sindra, som är huvudpersonen, att återhämta sig och få någon slags kontroll över sina krafter. Under resans gång så dyker andra saker upp också som gör att vi förstår vad det är som döljer sig i staden som hon kom till i första boken, men allt får vi inte svar på ännu, jag misstänker att resan är långt ifrån över.

Precis som den första boken så slutar denna rätt så öppet och hintar om vad som komma skall i nästa del. Språket är lätt, vilket är förståeligt då det är det som förlaget riktar in sig på. Handlingsmässigt så finner jag handlingen intressant, för den vane läsare så känns handlingen lite kort och man vill gärna ha en längre handling, men även detta är förståeligt då den riktar sig till de med lässvårigheter. Kan tänka mig att en del år framåt i tiden, när det kommit ut många delar i serien, så kan man sluka dem, precis som man sträcktittar på en tv-serie.

Så jag rekommenderar denna till alla som gillar handlingar som drar sig åt det övernaturliga, då åt superhjälte-hållet, och samtidigt kanske kämpar med att läsa. Då är boken perfekt för en, är man även en van läsare så känner jag absolut att man handlingsmässigt kommer att finna denna underhållande. Ser framemot att läsa nästa del.

Tidigare omdömen om författaren:

Det går en liten ängel
Kraften vaknar (Strömånge #1)

Följ mig på Facebook eller Instagram
 

Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar