torsdag 30 juni 2022

Mikael Nabrink: Blodshämnd

Titel: Blodshämnd
Författare: Mikael Nabrink
Sidantal: 379
Förlag: Mikael Nabrink AB

Baksidestext:

Martin Nordvall befinner sig på sitt sommarställe utanför Strömstad och har precis nåtts av det tragiska beskedet att hans flickvän Donatella Cassarini blivit mördad. Gode vännen Robert Stenhammar finns sedan några minuter på plats för att stötta honom i denna svåra stund.

Martin hade glatt sig över att kunna ta Donatella till Mantorp Park strax utanför Linköping kommande helg, där Roberts systerdotter Alma Strömberg kommer att delta i den svenska deltävlingen i årets Europamästerskap i Formel 3. Martin visste att Donatella såg fram emot att få se den talangfulla racerföraren sätta sina manliga konkurrenter på plats i den prestigefyllda och så viktiga tävlingen.

Med tanke på det tragiska som hänt står Martin i valet och kvalet om han ska åka med till Mantorp tillsammans med bland annat Robert, eller om han ska stanna kvar hemma och börja försöka komma över Donatella död.

Han är dock medveten om att det är mycket som står på spel för Alma, då han och gode vännen Octavio Santana från Colombia tillsammans med tre internationella affärsmän stämt träff på racerbanan för att diskutera möjligheterna att sponsra Almas eventuella plats i ett Formel 1-stall nästa säsong. Slutligen bestämmer han sig för att följa med eftersom han inser att han sannolikt skulle må sämre av att stanna kvar hemma i skogen vid Ramberget.

Polisen är inte sen med att ta upp jakten på Donatellas mördare. Inte oväntat riktas deras, men även Martins misstankar åt ett visst håll; åt en person som sedan tidigare har ett uttalat motiv att mörda henne, nämligen psykopaten och seriemördaren Ralf Kraus som sedan kort tid sitter häktad.

Så vem är då Donatellas mördare? Och hur går det för supertalangen Alma Strömberg på Mantorp Park?

Mina tankar:

Detta är den sjunde boken om Martin Nordvall, en man som rör sig mer eller mindre på brottets vägar efter vissa händelser men ändå känner någon slags moral. De tidigare böckerna heter Vreden, Vedergällningen, Begäret, Psykopaten, Pianisten och Tyrannen.

Boken är i och för sig rätt så fristående och förklarar det mesta som man behöver veta från de tidigare böckerna så att man hänger med i handlingen. Ändå skulle jag rekommendera att man läser serien från början för att hänga med ordentligt om vad som hänt i och runt huvudpersonens liv.

Om man läst de tidigare böckerna och vet något om författaren, vilket jag gör då han är för mig en lokal författare, så är man van med att författaren tar ämnen som han har egen erfarenhet av. Den största grejen som har hängt med igenom hela serien är såklart flygningen och den är med i även denna. Men i denna så lägger han till ett nytt element och det är bilracingen vilket han även har erfarenhet av.

Det syns verkligen att författaren har en kärlek till bilar och racingen, han går verkligen in i att beskriva känslan runt omkring detta. För en del så kanske det blir för mycket, men han får till det så att man lätt kan leva sig in i hur det kan lukta och låta samt att man får en liten insikt i livet på banan.

Förutom spänningen i racingen så finns det så klart en mera farligare spänning i frågan om vad som hände huvudkaraktärens flickvän, som har blivit mördad. Denna röda tråd pågår samtidigt som vi följer spänningen på banan. Det blir lite av en gåta som vi som läsare kan försöka gissa oss till innan vi får svaret i slutet.

När det kommer till språket så flyter det på bra och det är lätt att ta till sig. Boken får ett avslut men den hintar även om att resan vår huvudkaraktär gör är ännu ej över och det kommer fler böcker.

Tidigare omdömen om författaren:

Vreden, Vedergällningen, Begäret, Psykopaten, Pianisten (#1-5)
Tyrannen (#6)

Följ mig på Facebook eller Instagram
 

Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar