tisdag 12 mars 2019

Louise Björnlund: Jazzkatten


Titel: Jazzkatten
Författare: Louise Björnlund
Sidantal: 416
Förlag: Björnlunds Förlag 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket. 

Handling: 

Ett anonymt telefonsamtal kommer till polisen om en kropp som är delvis nedgrävd i ett grustag. Poliserna Ewald Wermelin, Ulrika Bigård och Lars Bengtsson är snabbt på plats. Utredningen leder dem till ett av de jaktlag som arrenderar mark i närheten av brottsplatsen. Än en gång så blir skärgårdsguiden Kina Bergsmed involverad i fallet och hjälper till med sin lokalkännedom om platser och lokalbefolkning. 

Mina tankar:

Detta är andra boken om skärgårdsguiden Kina, den första heter Marionetten, läs här vad jag tyckte om den. Denna är fristående från första boken men om man vill lära känna karaktärernas bakgrunder så skall man läsa böckerna i ordning då man möter dem först där.

Likt den första så är det korta och snabba kapitel. Spänningen hålls uppe boken igenom, detta gör att det blir en bladvändare och man skall bara läsa ett kapitel till innan man lägger ifrån sig den.

I denna får vi lära känna gruppen av poliser som utreder brottet ännu mera, vi får reda på mera om deras privatliv. Privatliven tar inte över handlingen som ligger huvudsakligen på själva fallet så man behöver inte oroa sig för att det blir en relationsroman, det är en deckare som man får serverad. Detta fungerar bra och är väl avvägt, det ger ett mera djup till de olika karaktärerna och gör dem intressanta.

I första boken följde man Kina rätt så mycket, i denna får de olika poliserna i gruppen en större del i handlingen. Vi följer även ett antal personer som på något sätt blir inblandade i utredningen, man får ta del av deras vardag.

Bit för bit så nystas sanningen upp och på vägen så bjuder det på lite överraskningar. En del gamla och mörka hemligheter kommer upp till ytan.

Det är en spännande deckare som är lätt att ta till sig i språket och handling. Rekommenderar den till alla som vill koppla bort från vardagen en stund. 

Pocket Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar