fredag 29 mars 2019

Joseph A. Davis: Verarnas Drottning


Titel: Verarnas Drottning
Författare: Joseph A. Davis
Sidantal: 352
Förlag: Pärlan Förlag 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket. 

Handling:

Kung Josua utropade Diomeda till arvtagare av tronen i Valarien, men hon har drivits i exil. Prins Albrak är på flykt undan greve Pärlehand, som har tagit makten i riket och smider planer som kan betyda undergången för Valarien. Den unga verflickan Ilasa räddas till livet av Albrak när monster anfaller dem och enligt hennes folks tro måste hon åtgärda handlingen och blir hans personliga tjänare. En udda trio som tillsammans kan avgöra Valariens framtid. 

Mina tankar:

Detta är andra boken i serien Markus Av Trolyrien, den första heter samma som serien, läs här vad jag tyckte om den. Det är en fantasybok som riktar sig till ungdomar och uppåt lite beroende vad man vill ha ut av en fantasybok.

Då det är andra boken i en serie så skall man ha läst den första innan man läser denna för att förstå handlingen bättre. Denna tar vid en tid efter vi lämnande karaktärerna i första boken och en del saker har hänt i landet vi blev bekanta med.

Markus som var huvudkaraktären i första boken lyser med sin frånvaro den större delen av boken, utan att förstöra någon handling så jag kan säga att han kommer med först i bokens slutskeende. Istället för Markus så fokuserar denna på tre andra karaktärer. Det är Diomeda och Albrak som vi mötte i första boken, samt den nya bekantskapen Ilasa, som är en härlig och udda personlighet som man inte kan något annat än gilla. Vi får verkligen lära känna dessa tre karaktärer på deras resa genom boken, vilket är riktigt bra för denna serie då den visar att den kan hålla uppe intresset fast man läser om andra karaktärer.

Själva handlingen känner jag är ännu mera stabil än i första boken. I första så fick vi bekanta sig med världen samtidigt som Markus kastades ofrivilligt in i den från vår värld. Vi möttes av galenskaper och udda seder. Humor har i denna boken tonas ner från att vara tokrolig till att bli mera smart och ligger mera i vad karaktärerna säger än vad de råkar ut för. Det är en djupare och mera fokuserad handling i denna boken då den håller sig fast vid just handlingen om vem som har rätt till tronen.

Boken har även en röd tråd i att man skall se det goda i andra och hjälpa varandra i den mån man kan. Religion och flyktingpolitik är även något som lyser starkt i denna, men det är på ett bra sätt så att det väcker tankebanor hos läsaren istället för att säga hur det skall vara.

Man känner att språket har vuxit och att författaren har slipat på sin talang från första boken. Detta lovar gott för kommande böcker i serien, tredje boken har redan kommit, den heter Xirianas Gåta. Jag kommer absolut läsa mer i denna serie. 

Häftad Bokus Adlibris 
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram  
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur  
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar