söndag 10 mars 2019

Christoffer Pichler: Ensamhetens Hav


Titel: Ensamhetens Hav
Författare: Christoffer Pichler
Sidantal: 348
Förlag: Imagine Games 

Ett recensionsex från författaren/förlaget, tackar så mycket. 

Handling:

Revaniflickan Auda Havssten lever bland sitt folk väster om Stormhavet, en barriär som har separerat revanierna från omvärlden så länge någon kan minnas. Revanierna har levt ett fredligt och harmoniskt liv och de har aldrig försökt att korsa havet. Men omständigheterna vill sig annat och Auda ger sig ut på en resa som kommer att ändras hennes syn på livet och världen.

Mina tankar:

Detta är Christoffer Pichlers debutbok och den första delen i en trilogi. Det är en fantasy som riktar sig till unga vuxna och uppåt.

Boken börjar med att något har hänt med vår huvudperson Auda. Hon blir förhörd av en person om vad hon vet. I några tillbakablickar får vi ta del av Audas liv och vad som fick henne att korsa Stormhavet och hamna i människornas värld. På detta sätt så får vi folkslaget, som Auda kommer ifrån, förklarat för oss. Om man skall dra några liknelser så kommer J.R.R. Tolkiens Hober till mig, nu tänker jag inte till utseendet utan mera med att de lever fredligt och är snälla och hjälpsamma.

Genom huvudkaraktärens ögon får vi ta del av människornas krigiska lynne och deras begär att lägga land under sin flagga. Det är en resa som får huvudkaraktären att ända sin syn på livet och hon inser snart att det inte är så fredligt och harmoniskt som hon levt tidigare. Nu är det inte bara ondska hon möter utan även godhet också. Och just detta är en bra sak i boken, det är egentligen inte någon sida som är rakt igenom god eller ond. Det finns nyanser på alla sidorna.

Jag gillade språket i boken, det var lätt att ta till sig och fångade upp en, det finns en berättarglädje som lyser starkt igenom boken. Handlingen lindar in dig och världen målas upp för en på ett bra sätt. Det är en värld som känns levande och intressant, det är kanske inte något helt nyskapande men det känns fräscht och får en att fortsätta läsa. Det är bra tempo och det händer saker hela tiden som för handlingen framåt.

Jag fick verkligen mersmak och kommer absolut att läsa de andra böckerna i serien, del två har precis kommit ut och heter Frihetens Skugga. 

Pocket Bokus Adlibris 
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar