lördag 21 juli 2018

Bortom Portalen II

Titel: Bortom Portalen II
Författare: Flertalet
Sidantal: 199
Förlag: Fafner Förlag

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket. 


Handling:

Två kvinnor som samlar örter. Interdimenssionella brottsutredare. Att hålla fast vid sin tro. Genetiskt förbättrade soldater. Något lurar i den brända skogen. Piller som ger en superkrafter säljs på internet. En kvinna fast i en tidsloop. Ett attentat som kan komma att förstöra ett viktigt samarbete. Ett förtryckt land håller på att vakna upp. Religiösa cyborger slåss mot varulvar. Välkommen tillbaka bortom portalen.

Mina tankar:

Detta är andra antologin, läs här vad jag tyckte om den första, som Fafner förlag har gett ut som presenterar ett urval av de svenska förlagen och författare som ger ut och skriver inom fantastikens gränser. De har gått ihop och har en gemensam sida, Fantastikportalen, där man kan hitta de aktuella förlagen och deras författare.

Det kanske inte är så mycket mera jag kan lägga till från vad jag skrev om den första boken, så jag rekommenderar att ni läser vad jag tyckte om den. Än en gång så tycker jag att språket är riktigt bra i de olika berättelserna och att handlingarna är bra och fångar en. En del skulle jag till och med vilja se som en egen bok, för det kändes som att det fanns mer att ge.

Lite kul tyckte jag att det var att återkomma till Hans Olssons superhjältevärld (eller vad man skall kalla den). En alternativ verklighet där ett internetföretag har sålt piller som ger en superkrafter. Om ni gillar den berättelsen så kan jag rekommendera att man även läser hans e-novell Papperssvalan, läs här vad jag tyckte om den. En annan som jag gillade lite extra var Familjegrejen av Camilla Olsson som gav mig lite rysningar.

En sak som jag glömde skriva om första boken är att jag tycker det är en bra sak att de har haft en skrivtävling där alla kan delta. Och att vinnarbidragen är med i böckerna. Så dessa böcker presenterar inte endast de olika förlagens författare utan även nya röster som får sin chans att hitta läsare.

Än en gång så måste jag säga att detta, och den första delen, är ett bra val om man vill prova på lite olika genre inom fantastiken. Här finns skräck, sf, alternativa verkligheter och magi. Tror att alla kan hitta något som passar en, eller att man kanske upptäcker nya saker som man gillar. Som det står i förordet "Det sjuder i Fantastiksverige", och det håller jag med om.

Häftad Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar