onsdag 4 juli 2018

Olséni & Hansen: Ester Karlsson Med K

Titel: Ester Karlsson Med K
Författare: Olséni & Hansen
Sidantal: 376
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med sin kakadua Roland i bostadsföreningen Lärkan. Livet puttrar på sin lugna gång i huset, fika med systern som också bor i huset, små dispyter om tvättstugan. Den trasiga hissen är det mest spännande som bryter vardagen, tills dagen då man finner Lärkans vaktmästare död i sitt vindsförråd, troligen mördad. Ester inser snart att det måste vara någon som bor i huset som är mördaren. Hon påbörjar en egen utredning och börjar fråga runt hos grannarna.

Mina tankar:

Detta är författarparet Olséni och Hansens första bok om Ester Karlsson. De har även skrivit serien Mord I Falsterbo, som nu har hunnit att bli fyra böcker, de har jag ännu inte läst men efter denna bok så måste jag nog ändra på det.

Detta är en mysdeckare med en stor bit humor. Den är lättsam och underhållande att läsa. Språket är välslipat och lätt att ta till sig. Vikten ligger på de olika karaktärerna om man får möta och det är nog är som boken vinner mycket på för det är ett rikt register som författarparet bjuder på.

Ester Karlsson påminner mycket om Agatha Christies Miss Marple, hon skulle absolut kunna vara en modern tappning av henne. Ester är en kruttant med skinn på näsan som har åsikter och kommentarer om det mesta. Och det är nog en modern Agatha Christie med humor som jag skulle klara författarparet.

Nästan alla boende i föreningen Lärkan är en udda skara personer. Som t.ex. systerns make Arne som är hypokondriker och brukar ha sitt förmiddagsfika på apoteket och spana in vad andra tar ut för läkemedel.

Den är inte blodig eller våldsam, så för den som vill ha avkopplande spänning men ändå inte åt det våldsamma hållet så är den perfekt. Utan att avslöja för mycket så har den en del oväntade vändningar. Det är ingen superkomplicerad intrig men det är en pusseldeckare med en del olika karaktärer att hålla koll på.

Inbunden Bokus Adlibris
Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar