fredag 27 juli 2018

Ingrid Elfberg: Den Du Borde Frukta

Titel: Den Du Borde Frukta
Författare: Ingrid Elfberg
Sidantal: 400
Förlag: Bokfabriken
Handling:

En framgångsrik affärsman hittas död i Göta älv, mycket troligen mord. Hans lägenhet är tömd på allt av värde. Mordutredningen står fast men man märker snart likheter med fall som sträcker sig över flera länder. Alla har dejtat på nätet och försvunnit för att sedan hittas döda.

Mina tankar:

Detta är Ingrid Elfbergs tredje bok, de innan heter Gud Som Haver och Tills Döden Skiljer Oss Åt. Denna är en fristående fortsättning på hennes andra bok. Man kan mycket väl läsa denna utan att ha läst boken innan, men jag rekommenderar alltid och föredrar själv att alltid läsa böcker om samma karaktärer i rätt ordning.

Likt de två tidigare böckerna som Elfberg har skrivit så är detta en psykologisk thriller i och med att den lägger stor vikt på att bygga upp karaktärerna och deras relationer mellan varandra. Denna har mer vikt på polisutredningen är tidigare böcker men inte så att uppbyggnaden av karaktärer får ta ett steg åt sidan.

Språket är precis som de tidigare böcker stabilt och behagligt att läsa. Handlingen är spännande och flyter på bra. Den växlar bra mellan Zora, som är en kvinnan som söker kärleken på nätet, och de poliser som utreder mordfallet. Intresset hålls uppe hela vägen och man har svårt att lägga ifrån sig boken då man vill veta hur det går för de inblandade.

Som jag skrev så är denna fristående, eller lätt fristående skulle jag säga. Det är som om man har ändrat på fokus på vilka man följer. Vi får möta nya huvudkaraktärer, helt nya bekantskap som tidigare som man bara har lärt känna lite lätt. Några av de som var i fokus i den tidigare boken har tagit ett steg tillbaka och man följer dem inte lika noga, man får dock ändå reda på lite kort om deras fortsatta liv.

Rekommenderar denna till alla som vill ha en spännande och välskriven bok med intressanta karaktärer som har ett djup.

Omdömen av tidigare böcker av författaren:

Gud Som Haver
Tills Döden Skiljer Oss Åt

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris


Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar