tisdag 10 juli 2018

Mattias Kuldkepp: Konsten Att Rädda Sitt Skinn

Titel: Konsten Att Rädda Sitt Skinn
Författare: Mattias Kuldkepp
Sidantal: 307
Förlag: Ragnarök Förlag

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

Något håller på att hända i den flytande staden Troglund. Ett mystiskt sällskap smider illasinnade planer. Av en slump stöter vännerna Råttan och Oxen på dessa planer när de kastas i fängelse, där träffar de den tokige astrologen Günther. De flyr och blir misstänkta för mord. Allt detta är bara starten på en resa för vännerna i sitt försök att rentvå sitt namn och kanske till och med rädda staden.

Mina tankar:

Detta är mitt första möte med Mattias Kuldkepps böcker. Han har tidigare skrivit Minnesskymning och De Sista Änglarna (även utgiven som Efter Branden I Sodom) samt medverkat i några novellsamlingar. Detta är en humoristisk fantasybok som riktar sig till unga vuxna och uppåt.

När man hör humor och fantasy i samma mening så tänker nog de flesta på Terry Pratchett, som man får säga nästan skapade en egen undergenre i fantasyn med sin värld Skivvärlden som är en helt galen värld men ändå återspeglar saker från vår egen värld. Och jag måste säga att Mattias Kuldkepp med denna bok är en riktig värdig arvtagare till Pratchett.

Likt skivvärlden så har denna värld också en stor stad som är ett viktig centrum för hela världen. Den flytande staden, ja det är en värld som flyter runt på stora havet, Troglund är en galen stad som allt kan hända.

Humorn finns där igenom hela boken, det är små saker som händer hela tiden. Den ligger på en lagom nivå, den tar inte överhand och försöker för mycket så att det tar bort fokus från själva handlingen.

Språket är bra och genomarbetat. Handlingen flyter på bra och är spännande och rolig rakt igenom. Det är en hel del udda och härliga karaktärer som man stöter på.

Det finns även en släng av de grekiska gudarna. De finns där och tittar ner på människorna och, när de känner för det, lägger de sig i händelser, försöker så de att infalla eller ändra bana.

Jag njöt verkligen med att läsa denna och hoppas på att vi kommer att återvända till staden Troglund och dess udda invånare många gånger.

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar