söndag 15 juli 2018

Bortom Portalen

Titel: Bortom Portalen
Författare: Flertalet
Sidantal: 222
Förlag: Fafner Förlag

Handling:

En förbättrad, med nanorobotar, människa. En översvämmad värld. En maskin som kan se i tiden. En virussmitta värld. En apokalyptisk värld, där sång har blivit ett vapen. Ett 1800-tals steampunk-upptäcksäventyr. Ett besök hos en döende man. En musiker och hans förändrade flickvän. Ett mobboffer planerar sin hämnd. Barn föds själslösa och blir monster. Ett jobb direkt från helvetet. Välkommen bortom portalen.

Mina tankar:

Bortom Portalen är en antologi där vi möter elva författare, blandat med nya som redan utgivna. Om jag förstått det rätt så är det ett samarbete bland flertalet svenska förlag som ger ut böcker inom fantastiken. Så man kan se denna bok som en liten presentation på förlagens olika författare och även vilka förlag som finns där ute på svenska marknaden.

Boken får nog med så gott som alla genre som rör sig inom fantastiken. Det är fantasy, skräck, steampunk, dystopier, andra dimensioner, nanorobotar, zombieliknande virus. Ja allt rymmer inom bokens pärmar.

Novellerna håller hög kvalité när det kommer till språk och handling. En del är finstämda medans andra är riktigt brutala, en del har hopp andra är mörka. En sak som är gemensamt är att de alla innehåller en stor bit fantasi. Man tror att det kanske är på ett sätt, men så har författaren vridit det ett varv till. De har tagit klassiska scenario inom fantastiken och gjort det till en egen sak.

En helt perfekt bok om man är nyfiken men aldrig kanske har läst någon bok inom fantastiken, då man möter många undergenre så kanske man hittar vilken typ av berättelser som passar en bäst. Likaså för de som redan gillar genren men kanske vill upptäcka nya förlag och författare. Samt de som helt enkelt bara vill ha mer av genren.

Besök gärna Fantastikportalen, som är en sida där förlagen har gått ihop och man kan se hela aktuella utbudet från alla förlag.

Häftad Bokus AdlibrisFölj mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar