söndag 29 december 2019

Hans Olsson: Guldrush I Lappland

Titel: Guldrush I Lappland
Författare: Hans Olsson
Sidantal: 56
Förlag: Catoblepas Förlag

Handling:

Under guldrushen I Lappland vallfärdar lycksökare norrut med drömmar om rikedom. Det går rykten om att människor förändras och till och med försvinner i vildmarken. På himlen syns ett blekgult norrsken, ett dödligt omen för den som ändå vågar söka efter rikedomarna. En dag anländer Siv till den lilla staden Älvporten för att utföra ett uppdrag. Vad finns där ute, egentligen?

Mina tankar:

Hans Olsson är en författare som jag läst ett antal böcker av tidigare och han håller sig till för det mesta till fantastikgenrerna men gillar att hoppa mellan dem och har bevisat att han klarar av att behärska dem. I denna så tar han tag i stempunk-biten av fantastiken.

Han har tagit guldruschen som fanns i USA på 1800-talet och flyttat den till Sverige under samma tid fast med steampunk-inslag. Det blir en intressant kombination av lyckosökare som beger sig till Lappland för att finna rikedomar. Men det är något som inte är som det skall i landskapet där guldet skall finnas. Det är en spännande och intressant berättelse som målas upp.

Tidigare omdömen om författaren:

King's Hope
Museion
Hans Olsson*3
Katterna Och Stora Djupets Hemlighet

Häftad Bokus
E-bok Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur  
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar