söndag 29 december 2019

Andrea Grave-Müller: Fröken Starks Patent

Titel: Fröken Starks Patent
Författare: Andrea Grave-Müller
Sidantal: 47
Förlag: Catoblepas Förlag

Handling:

En ung man har ett tips till anrika Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning: en viss fröken Stark har ansökt om patent på en dokumentreplikator som kommer att revolutionera kopieringsbranschen – men spelet om fröken Starks patent är ett spel av svartsjuka och dolda motiv. Vi befinner oss i det tidiga 1900-talets Göteborg där avancerade ångmaskiner står för framtidstron, pengar satsas på matcher mellan ångdrivna mechs, kärlek ibland måste döljas och där en enkel lärarinna med smak för mekanik en gång fick en lysande idé.

Mina tankar:

Andrea Grave-Müller har tidigare gett ut Runristaren, en novellsamling som verkligen gav mersmak och man ville att några av novellerna i boken skulle ha varit egna böcker i sig då man kände att det fanns mer att berätta. Hon har även medverkat i ett antal antologier.

I denna bok så lyckas hon än en gång att måla upp en händelse som känns större än den berättelse som vi får ta del av. När man har läst denna novell så känns det som att man har läst en bit av en roman, man vill veta vad som kommer att hända härnäst. Nu är det inte så att berättelsen inte får ett avslut, det får den, men man känner att det finns mer att berätta i denna version av världen samt just om dessa karaktärer som vi möter. Varje karaktär känns som om de har en historia runt sig som vi bara får skymta. Så än en gång så lyckas Andrea att skriva en berättelse som ger mersmak tack vare sin förmåga att skapa levande karaktärer och en intressant bakgrundshistoria.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Runristaren

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur  
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar