söndag 29 december 2019

Saga Stigsdotter: Solstaden

Titel: Solstaden
Författare: Saga Stigsdotter
Sidantal: 43
Förlag: Catoblepas Förlag

Handling:

Solstaden är det perfekta samhället där ingen är mer värd än någon annan och alla kan äta sig mätta. Yrsa och Therecia reser från fattiga Sverige för att ta del av detta mirakel, men där solen skiner finns också djupa skuggor. När mörkret faller visar staden ett annat ansikte. I en värld av blod, vansinne och gudadyrkan går ingen säker. Vad ska bli deras uppgift i paradiset?

Mina tankar:

Saga Stigsdotter har gett ut ett antal noveller, några i antologier och andra som e-böcker och ljudböcker. Hon verkar röra sig bland olika genrer.

I hennes version av stempunk så målas ett paradis upp, en plats som alla vill till. Om jag förstår det rätt så råder fattigdom i många ställen och man vill gärna fly till denna plats, men alla får inte tillträde till det då det finns begränsad plats. Jag skall inte avslöja för mycket om av som händer i Solstaden, men det är en hemsk vision som målas upp som leder en till tankarna av några skräckberättelser. Författaren får till en klaustrofobisk stämning som gör att man inte känner sig säker.

Häftad Bokus
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur  
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar